Friday, January 24, 2020

Rendang Daging Campur Paru Permintaan Mak...

Hi korang...

Hari ni SA cutiiii...saje je amik RPH yang dapat tu..penat sebenarnya..walau xde plan kemana-mana pun CNY ni.tunggu adik badik semua balik je dulu..mana tau diorang ada agenda ke..
Last week SA masak rendang daging atas permintaaan mak SA...mak kan selera dia sedikit kacau lately so masak apa yg dia teringin makan je...senang macam tu kan..so beli daging ngan paru dan sebenarnya ada limpa sekali tapi ntah macam mana limpa tu tercicir kat tempat timbang...check kat resit takde pun limpa...ermmm xde rezeki mak nak makan limpa..tunggu nanti la buat sekali lagi....


Yang sepiring ni versi berkuah...


Video yang sempat SA rakam

Versi rendang kering SA lupa plak nak amik gambar...so korang bayangkan aje la rendang daging campur paru yang kering skit..hahaha....terus rasa macam nak raya plak..yang pastinya mak SA makan dengan berselera..lega hati tengok dia makan banyak...kalau x tu kang...sesuap dua je dia dh stop makan...semoga selera mak makin hari hari makin pulih supaya badan dia kuat nak berjalan..cuma lately mak SA punya tekanan darah agak rendah plak...lepas satu-satu mak kena hadap ..ikutkan kesian..kalau kita kang sihat ni pun rasa stress kalau badan tak sihat kan....kadang-kadang mak SA merungut letih dh macam tu...cepat2 SA tegur...tak baik merungut...dah ketentuan tuhan bahagian mak macam tu...sebab tu dari dulu dh pesan..jaga pemakanan..jaga kesihatan...kita makin hari makin meningkat usia ..sebab tu kena jaga betul-betul..remeh memang la remeh...dari menghidap masa tua kan...apapun semoga mak SA terus kuat ..semoga allah permudahkan buat mak...

7 comments:

  1. Semoga emak SA dapat balik selera yang hilang.

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak, dana dapat makan paru kalau balik kampung je... sebab laki tak makan paru, kat rumah nak masak pun tak best...

    ReplyDelete
  3. haihhh ini pun menggoda. semuala sedap hahah..
    rendang kering jarang makan.. usually makan time ada kuah je oo time da pekat2 tapi kuah still ada. kering macam serunding tu mmg x makan.

    ReplyDelete
  4. Untung ada anak yg sanggup masak apa ja yg mak nk mkn..

    ReplyDelete
  5. Berselera mak akak makan ye. Biasalah kak kadang orang tua ni tak terniat nak merungut tapi tuhlah kan siapa yang tak letih kena hadap macam macam. Tapi bagus akak ingatkan jangan merungut sebba tu semua ujian Tuhan kan

    ReplyDelete
  6. bagus juga tips akak ni, bagi mak makan apa yang dia nak makan masa kurang sihat...baru ada seleranya kan...

    ReplyDelete
  7. ikut kan je selera dia, SA.
    mcm mak mertua aida now ni, semua dah x sedap di tekak dia.
    beli kan buah aje. baru la dia makan.
    tu yg balik seremban, aida buat mee goreng, mee sup, kuey teow sup.
    mee based.
    nasi lauk-pauk mak mertua dah x brape nak makan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah