Thursday, January 30, 2020

Pedas Berapi Dengan Sambal Mook & Lava Crunchy Kayu Tiga

Hi korang.....

Buat apa tu.....mana yang busy kerja sila la buat kerja ye...tak pun take five jap luangkan masa baca enty pedas berapi ni ha...ada benda HOT DI PASARAN yang SA nak share ngan korang....meh cepat baca...Korang yang masalah tak selera nak makan atau kurang berselera tu better cuba kedua-dua sambal keluaran Kayu Tiga ni sebab memang sedap dan membangkitkan selera korang...Sekali makan walau pedas tapi korang tetap nak makan sambal ni...Pedas tapi mau la kata orang....



Siapa yang hidupnya kalau makan memang nak kena ada sambal, x kisah la sambal apa pun..sambal belacan ke..sambal tumis or sambal hitam Pahang? Ha bleh la geng ngan SA..SA kalau makan memang nak kena ada sambal. Kalau takde sambal rasa macam x lengkap hidup..macam ada kekurangan...   

Baru-baru ni SA ada beli sambal yang sangat -sangat sedap dan terangkat giler makan dengan nasi panas...kalau takde lauk lain just goreng telur mata lepas tu makan ngan sambal ni memang best..sedar-sedar dah tambah nasi sesenduk lagi...bahaya betul penangan sambal keluaran Kayu Tiga ni

Meh tengok :- 

LAVA Crunchy 
Tahap pedas 100% 
Berat : 150 gram 
Expired date : 1 tahun, jika dah buka seal tahan 1 bulan
Bahan-bahan : cili, bawang, ikan bilis, minyak, belacan, asam keping, garam, gula dan perasa yang dibenarkan. 
Harga RM 15.00 - Promo
( harga asal RM 20 )



Sambal MOOK
Tahap pedas 60%
Berat : 150 gram 
Expired date : 1 tahun, jika dah buka seal tahan 1 bulan
Bahan-bahan : bilis, bawang, cili, minyak, belimbing buluh dan perasa yang dibenarkan
Harga RM 15.00 - Promo
(harga asal RM 20)




So..x pedas ke? mak aiii SA ni nama je org NS...memang x bleh tahan la pedasnya...so SA lebih serasi dengan Sambal Mook...kot korang yang giler pedas tu...boleh la cuba Lava Crunchy plak..make sure sediakan air dan tisu kat tepi eh..senang nak lap hingus...haha..korang percaya ke tak sambal ni pedas?

Meh SA bagi bukti...SA ni memang x kuat pedas walaupun SA ni anak jati NS....cheh buat malu je kan tak kuat pedas...alahai..at this age..ah tua- tua ni sistem daya tahan kepedasan tu dah pupus la korang...pasal tu SA ni tak kuat pedas...tak percaya jugak?

Nah tengok sendiri....



SA beli nasi , telur dadar dan sayur bendi asam rebus je...


Mula- mula letak SAmbal Mook sikit je...


...relax lagi...


Kali kedua air mata dah bergenang...tapi still nak gak makan sambal Mook tu lagi...sebab sedap sangat...


Kali ke 3 macam nak surrender...tapi makan gak lagi...


Okeh stop....tak leh habis nasi...SA surrender....


SA x nak cakap banyak...korang rasa la sendiri kehebatan Sambal Mook dan Lava Crunchy ni..

Sangat-sangat recommended....SODAP!!!Rasa dia...pedas dia...semua lengkap...sekali korang rasa pasti akan teruskan ke suapan yang seterusnya...korang kalau kuat pedas SA memang tabik...eh elo...SA buat cekodok bilis pun cicah Sambal Mook ni tau...Tinggal nak cicah Lava Crunchy je SA blom cuba lagi....

Sambal Mook dan Lava Crunchy ni sesuai digandingkan dengan masakan apa pun...janji korang suka dan kreatif....lagi satu sambal keluaran Kayu Tiga ni boleh jer korang bawak pi travel mana- mana walau keluar negeri sekali pun...ye la kadang kita pi luar negeri susah nak cari makanan kan...haaa boleh la bawak pi travel....



Di ganding dengan Ikan Bakar


Di ganding dengan lauk pauk lain


Tahap kepedasan Sambal Larva Crunchy...


Tahap Kepedasan Sambal Mook


Bahan- bahan untuk Lava Crunchy


Bahan- bahan untuk Sambal Mook


Walau apapun...sememangnya Sambal keluaran Kayu Tiga sangat sedap walau SA belum lagi cuba Lava Crunchy tu...insyaallah nanti SA akan cuba jugak..harap- harap muka SA tak bertukar merah padam la bila cuba nanti...hahahah....SA sangat- sangat recommend kat korang...sekarang masih lagi harga promosi..cepat- cepat dapatkan....jangan kata SA tak payung tau.....

Korang nak cuba jugak?




Untuk maklumat lanjut boleh layari :
Shopee : https://shopee.com.my/watie_ahnan
atau linktr.ee/kayu.tiga
Facebook : Kayu Tiga
Instagram : @kayu.tiga
Wasap.my/601110106740

Selamat Mencuba!!!!!

21 comments:

  1. Podeh ye kak... Sambal ni memang sedap kan. Saya gabung dua dua sambal baru rasa kebaboom pedasnya

    ReplyDelete
  2. Kena sediakan air banyak-banyak.
    Harap-harap dapat cuba. Amin.

    ReplyDelete
  3. sambal Mook tu menarik perhatian saya sebab ada belimbing buluh! agaknya kalo amek 1 sudu teh pun, boleh ke seketul sunah tahan pedas dia tu? hahaha

    ReplyDelete
  4. sampai bergenang air mata...mesti pedas giler..really hot item nih..

    ReplyDelete
  5. Macam nak cuba la nanti, makan dengan nasi panas best ni😋

    ReplyDelete
  6. mesti sedap ni makan dengan nasi panas-panas, dana ni kuat pedas jugak SA, orang jawa johor kalau tak makan pedas segan nak ngaku orang johor hahahha...
    kalau time puasa memang orang cari sambal kering gini... mudah kerjaan

    terliur la nengok sayur bendi masak asam tu , lama tak masak bendi gaya gitu

    ReplyDelete
  7. Berapi mulut makan sambal dr kayu tiga ni kak. Podeh ya rabbi

    ReplyDelete
  8. Haha akak surrender kalau terlalu pedas sbb ada ulser dlm perut..no pedas2 nasihat doktor

    ReplyDelete
  9. Sambal ni sedap makan dengan nasi... boleh juga try makan dengan maggie ayam padu beb!

    ReplyDelete
  10. pedas ya..hehehe..tapi nampak sedap tu walaupun pedas..rabia tak boleh sgt makan pedas sebab ada gastrik

    ReplyDelete
  11. tertarik ni.. Liez hantu pedas memang suka sgt la kalau dapat pedas-pedas macam ni. tgk muka SA kepedasan tu.. hihihi

    ReplyDelete
  12. ready to eat senang kerja mak mak

    ReplyDelete
  13. sambal macam ni sesuai makan dgn apa saja buat penambah selera kan

    ReplyDelete
  14. sedapnya...paling suka sambal2 style gini..

    ReplyDelete
  15. kalau saya guna sudu teh je...tapi itu pun tak tahu boleh lepas ke tak hehe

    ReplyDelete
  16. ehe ct geng kurang berani tu la.. x snggoopppp
    tapi nak makan.. kena ada pedas2 gak sket. sikiiit je..

    ReplyDelete
  17. Wargh!! Kalau pedas emmang satu sudu kecik jelah..
    Tapi kalau buat rencah nasi goreng sedap nie..

    ReplyDelete
  18. Okay...sekarang juga nak pi beli di Shopee.. Hahaha.. Tergugat jugak nak merasa kepedasannya tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah