Monday, January 27, 2020

Sarapan Nasi Lemak Homemade

Hi korang....

Bangun tido pagi ni tengok-tengok nasi lemak dah siap tersedia dh..wah..langkah kaki kanan..adik ipaq cheq buat nasi lemak..orang lelaki memang pandai masak kan..hahhaa..sesekali diorang balik relax skit x yah masak sarapan pagi...Mak Abah memang suka kalau adik ipar SA buat nasi lemak sebab sambal dia buat sedap...hari ni last cuti...esok dh start keja...so hari ni kita rehat sepuasnya..4 hari SA cuti mereput duduk rumah...tak kemana pun sebab menjaga kesihatan...dh macam2 virus kat luar sana kan...so elok langkah berjaga-jaga


Complete nasi lemak cuma xde kacang goreng


Sambal bilis petai


Ikan bilis goreng


Timun Jepun


Telur rebus


Kopi Vietnam

SA dh boleh minum air kopi..tapi kopi 434 dan Kopi Vietnam je..kopi lain blom cuba..eh..Latte Coffee Bean dah cuba...ok gak...tak pening...so slowly la kita adapt balik dengan kopi....lega rasa dh boleh minum ni....
Masalah sekarang bila makan nasi lemak pagi-pagi..abah tido je....mak pun tido...hahaha...penangan nasi lemak kan...mengantuk je la jadinyaaa....

18 comments:

  1. Kinah pun macam tu kak. Pekena nasi lemak confirm mengantuk huhu. Nampak sedap nasi lemak tu kak, kena pulak dengan sambal petai hulalala la hehe

    ReplyDelete
  2. nasi lemak ni memang sedap makan kalau sambal dia sedap, boleh tambah berpinggan-pinggan..hehe

    ReplyDelete
  3. sedapnya.,minum plak dgn kopi. rasa panas je perut..selesa rasa

    ReplyDelete
  4. Nasi lemak sambal petai...fuhhh mebeles..

    ReplyDelete
  5. bestnya nasi lemak. smlm teringin sgt nak brekfas nasi lemak, pergi satu kedai tu dh abis lak, keciwaaa. telan liur tgk nasi lemak sini 😋😋

    ReplyDelete
  6. Walaupun tak ada kacang tetap sedap kak..

    ReplyDelete
  7. subhanaallah,sambal petai SA tu mengancam jiwa raga kak ana sungguh lah dik :)

    ReplyDelete
  8. Wak pun suka sarapan nasi lemak.
    Nasinya penuh sepinggan, sampai tengah hari pun tahan tak lapar

    ReplyDelete
  9. Kecur air liur tengok sambal bilis petai tu

    ReplyDelete
  10. sedapnya dah lama tak masak nasi lemak di rumah...hehe

    ReplyDelete
  11. Tulah sambal kena sedap. Wah sambal ikan bilis petai. Alhamdulillah dah boleh minum kopi.

    ReplyDelete
  12. cantik rupa timun tu SA, tak sangka orang lelaki punya hasil tangan nih... best
    nasi lemak memang sesuai masak untuk makan ramai-ramai... lawankan dengan kopi o memang best

    ReplyDelete
  13. terasa nk makan nasi lemak plk tgk ni.. ahhaha

    ReplyDelete
  14. Lama tak makan nasi lemak. Nanti sesekali nak makan laa nasi lemak.

    ReplyDelete
  15. sedapnya nasi lemak...kalo ada kacang, bertambah lengkap kan...rasa nak buat nasi lemak pulak esok lusa..hahahah

    ReplyDelete
  16. sarapan nasi lemak home made macam nila yang palin gpower alahai sedapnya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah