Thursday, January 16, 2020

Akibat Terlalu Stress..

Hi korang...

SA tengah stress..siyes stress..alaaa...stress sebab nak buat KPI je pun...benda dah selalu buat but still nak stress tak tentu pasal kan..hahaha...terus takde mood nak buat apa pun..dah la nanti SA nak kena attend 2 dinner. Satu farewell dinner dan satu lagi project dinner..arrangement pun nak kena buat kejap2 lagi...dengan ada yang buat hal plak pepagi ni. Ada yang nak sentap tak tentu pasal...haih..ragam..ragam..tak habis- habis..makin meningkat umur makin banyak ragam manusia ni kan...

Meh la SA nak citer bab apa yang SA makan semalam..sebab stress semalam SA dah berbelanja banyak bab makan padahal SA dah makan nasi goreng yang SA bawak dari rumah..betul la kata orang kalau stress memang makan je la..lepas ni stress berat badan makin naik plak...



SA semalam pergi buat reservation for dinner hari ni...lepas tu macam rasa nak mengunyah..nak beli buah plak takde buah yang menarik perhatian..jalan pusing2 tak dapat apa yang di cari..then ternampak 4Fingers ni...lama tak pekena...terus je pi order....kali ni SA x amik chicken wing, SA amik drumstick..


3 ketul drumstick ni with mixed sauce cost me RM16...haaaa....bila stress memang akan ada pembaziran kat dalam kehidupan SA ni...lelap mata je la..bukan la takde duit..SA lebih kepada berjimat sekarang...pernah ada orang cakap..bab makan pun nak berkira...eh..harus la kena kira..barang mahal, harga makanan mahal tapi gaji tahap tu je...


Okey dinner kat Outback malam ni dah settle...harap-harap boleh settle cepat sebab SA nak balik jauh kan...confirm kena amik grab malam ni..nasib baik la semalam dah redeem RM30...hahaha...


Gambar semalam...sabaikan jerawat yang tengah bermaharajalela kat pipi tu...

Bila dah stress ni semua akan effect, effect jerawat kat muka jugak...letih oii nak melayan jerawat ni...tapi sejak dah pakai Cetaphil ni nampak la berkurang skit..nampak bersih muka..jerawat besar2 tu dah kering..SA tak pecahkan tapi dia kering sendiri..

Okey la korang...jenuh korang nak baca apa yang SA merepek ni...tak tau nak lepaskan kat sapa SA lepaskan dalam blog je la...ikutkan esok nak cuti..tapi memandangkan PMS SA tak settle lagi ni memang takde la nak cutinya...esok deadline oiii....apa nak jadi ni.....

14 comments:

  1. Tengok drumstick akak tunjuk tu... saya pun stress. Sedapnya...hahaha

    ReplyDelete
  2. Stress berat badan makin naik..betul kerana PC pun macam tu sebab makan tu jadi macam terapi..ada orang stress terus tak selera nak makan tapi PC sebaliknya.Adoii laaa.

    ReplyDelete
  3. Harap dapat selesaikan kerja.
    Fighting!

    ReplyDelete
  4. dana lak yg stress nengok drumstick tu SA oi, beli la jugak drumstik goreng kt kedai tadi buat hilang tingin heheheh...

    ReplyDelete
  5. wah sedap nampak ayam tu..terasa digoda plk..:) jgn stress2 kak..stress tak baik utk kesihatan..:)

    ReplyDelete
  6. i ni stress ke tak stress ke, makan tetap banyak.. dah gemuk baru rasa insof! hahahaha
    No matter how, makan je lah SA.. hehehehe

    ReplyDelete
  7. Jangan stress2 na.. Cool & steady ye Kak SA. Akak pasti boleh lakukan. Btw, drumstick tu menyelerakan sungguh nampaknya. Hee...

    ReplyDelete
  8. selalu nampak resto ni tapi belum tergerak hati lg nk singgah...coming soon kot ;-)

    ReplyDelete
  9. Br last week mkn 4fingers tp yg chicken wings.. Kalau stress kita cari dessert hehe

    ReplyDelete
  10. awal-awal tahun normal lah kak sa. miza pun stress ubatnya makan, tapi lain pulak jadi sampai member opis tegur kata mengandung sebab makan tak berenti hehe

    ReplyDelete
  11. betul..kadang nak beli makan mahal bukannya takde duit. tapi mcm sayangnya nak habiskan duit belas2 ringgit utk benda yg patutnya boleh dapat murah. sbb tu ammi jarang order food delivery..rasa mcm mahal melantun pulak harganya.

    ReplyDelete
  12. iyeee...memang kena berkira bab makan ni, sebab banyak benda lain lebih penting yang kita boleh spend dengan duit makan berbelas ringgit tu...huhuhu

    ReplyDelete
  13. Saya kalau stress memang keje nak makan. Tapi sedar diri ada gdm..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah