Friday, August 16, 2013

Orang Cantik Kawan Orang Cantik Aje?


27 comments:

  1. Kakcik berkawan dengan siapa saja yang sudi. :)

    ReplyDelete
  2. Memang selaluuu macam tu dik. Daripada zaman sekolah lagi. Melainkaaaannnnnn yang cantik kawan dengan x cantik sebab yang tak cantik tu ada kelebihan lain. Money. Power. High rank in community.

    ReplyDelete
  3. saya tak kisah berkawan dgn sapa aja..
    tp segan nak berkawan dgn orang2 kaya...sebab sy x kaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama dgn SA takut terjangkit selera kaya dia padahal kita papa kedana...

      Delete
  4. kan...salu tgk cemtu..
    sorang lagi kan atita n friends dia.. salu tgk gmbr insta dia seme kawan2 dia cantik je. hikhik. tp dia bukan la celebriti tapi sbb dia ada anak super duper comey (plus biras fynn jamal) mmg dia glam jugak kat insta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muka lawa tp hati x lawa x guna jgk kan...

      Delete
  5. setiap manusia atau makhluk ciptaan Allah itu ada kecantikan mereka yang tersendiri, tapi lumrah manusia suka menilai kecantikan luaran atau fizikal sahaja berbanding kecantikan dalaman... hurmmm... tak semestinya orang cantik nak kena berkawan dengan orang yang cantik sahaja... (macamlah cantik sangat kan? kalau kita fikir kita cantik ada orang lebih cantik dari kita...kena selalu ingat tu kan kakak diva?)...

    tapi kan ada juga orang yang biasa2 jer (takkan nak cakap buruk or tak cantik pulak kan?) tapi memilih nak berkawan2 dengan orang cantik supaya diri boleh jadi cantik (silap konsep dia tu)...

    *adik tak pilih orang tu cantik ke tak cantik, semua adik kawan, asal hati bersih, ikhlas dan jujur... yang bermuka2, hipokrit, cakap gebang...yang tu x dapek la den nak layan...

    oopsss terpanjang sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..especially yg terlebih gebang tp habuk pun tarak....

      Delete
  6. deqla tak kesah berkwn dgn sesape pun.. shbt terbaik deqla sendiri berbadan besar.. x jadi masalah buat deqla.. yg pntg sekepala dan hatinya baik.. kan..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along setuju...ada kawN along tu cacat..tp along suka je kawan dgn dia....

      Delete
  7. Kalau touch-up sana-sini kita pun cantikkkk juga, tak gitew?

    Cantik atau tidak berkawan mau ikhlas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. SA setuju...yg penting ikhlas berkawan...

      Delete
  8. some of pple mmg mcm tu..
    tapi apa salahnya kan kalau berkawan dgn org yang tak cantik ke cantik.
    Semua kan makhluk Allah ;)

    kadang tu ada yang perasan glamour sangat sampai tak nak layan org..
    esp. some of bloggers.. reply komen hanya bila kawan2 dia komen je.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ckp zaza tu...susah if pilih bulu ni...

      Delete
  9. hakikat memg camtu.kecuali org yg baik hatinya tak memilih kwn dari rupa. =) peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilih kawan yg betul2 boleh dibuat kawan kan....bukan bhn tempelan shj...letih tgok org mcm ni...

      Delete
  10. Replies
    1. Yup....byk contoh di sekeliling kita...

      Delete
  11. Replies
    1. Lg satu if akai brg2 branded baru sibuk nk kawan...if pakai yg cikai....tegur pun x nak...

      Delete
  12. reena rasa rendah diri kalau kawan dgn org cantik vogue semua ni. sbb nnti semua perhatian pada dia je. kita ni org buat tak wujud je. huhuhu. tapi pd reena, kawan reena semua cantik :)

    ReplyDelete
  13. yg penting kita ikhlas kan kak.
    kita kawan kan ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah