Thursday, August 15, 2013

A day before Raya...


Seperti yang di janjikan...moh ler update citer pasal raya...xde la meriah sgt..biasa je...
Selasa malam tu ikut abah pi beli pun sama sepertipanggil Mantai...rupanya kat Paroi ada program mantai perdana...tp x pi sbb diorg buat stail siap bungkus..x leh nk pilih2


Daging fresh2.. ada lembu ada kerbau...


Geram tgok daging2 ni semua...


Tulang buat sup gearbox sodap ni...

Itik pun ada dijual tp mahal nak mati...

Ayam pencen pun ada.. sama gak mahal...

Mana ada murah sekarang...semua pun mahal...abah beli daging 4 kilo RM100..mak lang pun sama...
Daging tu esoknya kitorang buat rendang...

Bersambung next entry...


16 comments:

  1. Harga daging tu sama je dengan Perlis Rm25/kg... Kat rumah lagi laku gulai ayam mak makn dengan nasi impit.

    ReplyDelete
  2. Akak rasa next year raya, daging tu masak sambal cili kering jerlah, macam yang mak mertua akak buat tu. Lagi laku daripada rendang tau.

    ReplyDelete
  3. mantai memang best, dah lama tak merasa upacara mantai sebelum puasa dan sebelum raya sejak arwah nenek ngan atuk dah takdo laie.... buat sup memang sodap ni...

    ReplyDelete
  4. banyaknya daging...tergantung2...hihihi

    ReplyDelete
  5. belah ijok sembelih ayam belaan abah mertua jer...hehe

    ReplyDelete
  6. waaa daging segor...buat rendang sedap ni....

    ReplyDelete
  7. byknye.. gerun tgk.. haha.. itik mahal nak mati.. ekekeke.. lawak la along ni..

    ReplyDelete
  8. itik tu nampak cam sedap...hehehe

    ReplyDelete
  9. fuyyooo mcm2 ado.. dah mcm kat pasar plak ni..

    ReplyDelete
  10. semua mahal2 skrg ni...
    gaji takuk ni jer lah...

    ReplyDelete
  11. meriah....
    aku pun geram tgk daging2 tu nok...hujung minggu ni aku nak buat sup tulang sbb mak aku nak dtg tido rumah aku...yeayyyy!!!

    ReplyDelete
  12. hi hi hi..x tau harga mahal murah..sebab x beli pun :D

    ReplyDelete
  13. Mahalnya daging.. huhuhu tak pe la setahun sekali sis.. kalau tak dak rendang tak meriah pulak raya nanti..yer dok?? ;p

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah