Wednesday, November 18, 2015

Lombok Aku Datang Part 2

Hi korang...
Maaf sebab lama tak update blog..takde citer terbaru walau aku baru balik dari Lombok...macam- macam hal melanda...buat masa ni aku lebih tumpukan pada hal keluarga memandangkan kami baru kehilangan ahli keluarga terbaru..Innalillah...belum tiba masanya kami bergembira dengan orang baru atau dalam ertikata lain belum ada rezeki...saat entry ni aku up aku dalam perjalanan ke Penang bawak Mak Abah melawat adik aku yang baru kehilangan first baby...nanti aku share di entry yang lain...

Okey berbalik pada kisah percutian aku ke Lombok yang di taja oleh company aku bekerja..alhamdulillah semua ok walau ada kekurangan...seronok? mestilah seronok sebab gathering ngan kawan- kawan yang lain kan...meh aku citer part by part...ikutkan x banyak gambar aku watermark lagi...aku up mana yang sesuai dulu ye..

Jumaat pagi 13hb Nov 2015, seawal subuh aku dah keluar rumah ke KLIA2..dan perjalanan pun ok...dah biasa aku pi vacation sensorang memandangkan status single aku kan...kalau nak bawak anak boleh je tapi kena additional cost..tengok pada cost tu macam kurang berkemampuan dan macam tak berbaloi...so tak jadi bawak Dania...dah amik goodies bag dan dah amik boarding pass terus check in bag..kawan -kawan yang lain pun sorang2 sampai...then teruskan ke gate P13 yang subhanallah jauh nak mati....terasa kurus kejap sebab jauh berjalan...muahahahaha.....non hado kurusnyaa...

Jom tengok gambar...


punya lah jauh berjalan...basah keti masing2..ahaks..


tu diaa...flight Air Asia punya banyak...nampak jugak Lion Air...


dah la jalan jauh..ada ke patut escalator x jalan...arh..naik lif la kita...


AK 0308 ke Lombok...dah boarding dan dah boleh masuk flight


dapat seat window kat sayap..haih..asyik dapat duk kat sayap je...see aku dapat amik gambar flight tgh terbang..


dah ada kat atas...aku suka bila dah terbang..sukaa amik gambar awan...cantik...


satu lagi pemandangan awan yang cantik...macam bentuk pulau kan...


Jangan lupa isikan borang ketibaan borang declaration customs jugak....


Flight pagi so dah siap2 preorder sarapan..Nasi Lemak Pak Nasser yang menjadi kegemaran...


dah ada tambahan ayam jugak...


setelah 2 jam lebih tiba la di Lombok...


pemandangan gunung ganang


bumi Lombok yang kering kontang..dikatakan Selatan Lombok mengalami musim panas yang berpanjangan dari August sampai November...memang terik panasnya...


petak-petak sawah yang kekeringan


wah..indahnya...x sabar nak explore

Flight mendarat tepat pukul 12 tengahari...semua tak sabar nak explore...cuma agak pelik sikit di Bandar Udara International Lombok ni ramai orang berkerumun di pintu masuk..Kastam pun sangat2 strict..bag kena scan lagi..pengalaman keluar dengan di kerumun ramai penduduk Lombok..ada yang menanti saudara mara..ada yang menawarkan khidmat Supir, ada ibu2 yang berjualan dan aku ditarik oleh beberapa wanita tua...haih...memang menakutkan...cuma bag aje yang koyak...

Sambutan dari supir yang telah di sediakan oleh pihak travel agent memang sangat-sangat besar..siap dipakaikan selepang...tak menunggu lama..terus ke bas dan ke destinasi pertama iaitu makan tengah hari di Grand Royal Bil Hotel...

Bab makan memang laju...tapi yang paling laju dan buat masing2 senyap di kerusi adalah...Wifi nyer....laju giler....atau sebutan Indonesia WEEFEE...bukan waifai...hehehehe..

Sampai di sini dulu...nanti aku up part 3...

Jumpa lagi...



13 comments:

  1. Takziah buat Adik SA ye..
    Semoga tabah dgn ujian tersebut..

    Tak sabar pulak akak nak tunggu entri SA.. explore Lambok ni :D

    ReplyDelete
  2. semoga adik kak SA tabah menghadapi ujian ALLAH..

    bestnya dah sampai lombok.. :)

    ReplyDelete
  3. wah..bestnya g bercuti..:)

    Takziah buat adik akak..banyak2 bersabar...

    ReplyDelete
  4. Itu petak swah rupanya..kesian nya diaorang sampai kering tanah..

    ReplyDelete
  5. Takziah atas kehilangan ahli keluarga baru tu..
    Seronok pulak tengok view dari tingkap flight..hehee

    ReplyDelete
  6. laa..
    kesiannya petani!
    kering kontang!!

    ReplyDelete
  7. tahziah untuk adik dan keluarga...syurga untuk bidadari kecil...bestnyee dapat cuti2 free camni dik nanti up gambo banyak2 tau

    ReplyDelete
  8. Takziah buat adik kak

    Seram pula orang makin tarik2 akak..sampai beg koyak

    ReplyDelete
  9. Takziah kak SA buat adk akk.. Bnyk kn bersabar ye..
    Bestnya kak dpt jelajah negara orng.. :)

    ReplyDelete
  10. cantiknya permandangan dari atas..tapi seriously keadaan bumi di lombok memang kering tanpa hujan..pokok² pun nampak nak tumbuh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah