Sunday, November 22, 2015

Gangguan Mistik Melanda Suriaamanda

gambar sumber google

Korang pernah alami?

Gangguan mistik tak kisah la kemana pun korang pi atau berada..ye lately ni aku selalu di ganggu secara mistik. baik di tempat kerja mahupun di rumah...dirumah aku di ganggu ketika nak lelapkan mata...sebelum terlelap atau terlena tangan aku pasti tersentak...mungkin biasa bagi kita yang nak terlena...so aku diamkan aje...kadang- kadang asal nak lelap je aku terbayang di saat aku di dalam ICU...masa aku sakit dulu...yea..trauma itu mustahil akan hilang...tetapi bila terbayang..aku akan panas hati...mistik yang aku cuba sampaikan adalah...teringat semasa aku boleh nampak roh- roh berlegar- legar dalam ICU..benda tu berulang ulang...aku cuba pujuk hati aku dengan melafazkan ayat-ayat suci dalam hati sampai la aku terlelap...tetapi!!!haaa ada tetapi...lately ni...aku diekori oleh bayangan..tak tau bayangan apa...bila nak tido je...kaki aku di rentap...selalu...especially bila time bendera Jepun...pernah beberapa kali aku di himpit sewaktu tidur...memang rasa nak mati...tapi kena lawan jugak...bila terjaga badan berpeluh-peluh...macam baru lepas berusaha berjuang menyelamatkan diri...aku tak tau kenapa dan apa relatednya...kalau refer doktor di akan cakap mungkin sebab penat sangat dan urat kita bersimpul...sebab tu kita macam tak boleh bergerak....

Tapi aku selalunya fikir positif...trauma takkan hilang, kena himpit  mungkin sebab penat sangat...dan bayangan yang mengekori hanya ilusi aku semata- mata...tetapi...kalau dah sampai kat tempat kerja pun aku di ganggu...erm  macam mana nak cakap kan...aku selalu stayback sampai lepas maghrib atau pukul 8 malam..mesin typewriter tetiba berbunyi macam ada orang tgh menaip padahal plug x pasang kat power point, dan biasanya aku sensorang je..aih ada yang masuk syift ke..bunyi orang berdehem..haih...bila berlaku macam tu aku akan tinggalkan meja dan terus balik...selalunya aku akan cakap

"ok..ok...i nak balik dah ni..."

then capai handbag...berlari keluar opis...bukan selalu la aku diganggu...kang apa plak orang cakap..selalunya aku akan senyap je..takde nak citer kat sesapa kecuali kat si dia...tapi bila orang lain pun dah start share benda yang sama...erm...nak kata apa lagi....so sekarang kalau aku stay back..aku akan pastikan ayat- ayat suci aku pasang kat handphone...cukup mas aku balik...tak pun kalau dah takde orang aku balik je..selalunya ada je engineer yang stayback...kalau dah pukul 7.30 or dah sampai kul 8.00 malam...memang aku terus balik je..cuma tak leh la bayangkan next nanti aku bakal terlibat utk project tender, maybe kena stayback lama...korang faham kan maksud aku...for sure kami akan bermalam di office..

Moga tiada apa- apa yang berlaku la nanti....fikir positif je SA....

6 comments:

  1. ya Allah menakutkan...time tido tu kadang2 akak pon penah gak kene...bila dah terkhayal antara tido dgn tak tu tetiba cam ada orang panggil or bagi salam kuat2...terus terkejut bangun...tapi sangat2 jaranggggg la...part kene himpit lagiiiiiii lamaaaa dah tak kene...hati2 dik kalau bole pi la jumpa orang yg pandai dalam bab2 camni jgn di biorkan lelama...

    ReplyDelete
  2. pasang ruqyah kak.. dload masuk hpon.. insyallah..
    take care ye kak..

    ReplyDelete
  3. baca ni pun aida jadik takut SA.
    da le skang ni kul 12 tgh mlm.
    yes. on kan ayat al-quran. in shaa Allah takde gangguan.

    ReplyDelete
  4. seram ni kak..semoga Allah melindungi kita dari gangguan makhluk lain.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah