Wednesday, November 4, 2015

Potong Leher Rakyat Marhaen Macam Aku......


Ini la yang aku alami sebagai seorang rakyat Marhaen...sangat-sangat terasa beban sebab untuk ke lokasi yang hanya 10 minit dari KL Sentral aku terpaksa bayar RM17....PANGGG!!!ini bukan mimpi ye kawan-kawan...bukan mimpi...ini betul -betul kejadian....

Semalam lepas balik dari training dalam pukul 5pm aku bergegas ke Menara UOA Jalan Dungun dan memang ini bayaran yang aku kena bayar...kot jauh amik masa 1/2 jam ke aku faham la...dengan traffic clear xde jammed...erm.....minyak dah naik harga kan...segala tambang pun dah naik harga...LRT..KTM...so nak cakap apa lagi kan....10 min kot lokasi aku pi semalam....nak naik bas Rapid aku tak tau bas no berapa..berenti kat mana...dah la sekian alam aku kena bayar RM17, driver taxi salah jalan plak...berentikan aku kat area Istana Baru...dah aku cakap ..Pakcik...saya nak pi menara UOA,bukan nak pi masuk Istana ni...pusing balik....tapi still kena berenti tepi jalan la sebab dia dah salah jalan....nak tak nak aku kena la melintas...masuk ke O'Briens sebelah CIMB kat Wisma Chase Perdana...malas aku nak mengamuk kang tak pasal-pasal glemer kena viral...so..aku dengan langkah diva pergi je la...sib baikmdah ada arah tuju..kalau takde memang terpinga-pinga la aku....

Lepas ni nak beli basikal la...BMX ke kan...tak pun basikal yang siap ada bakul kat depan kaler pink or pepel...bawak basikal la nak pi memana..senang...ye tak....tapi kalau naik basikal takleh pakai kain plak...nanti seksi...kena la plak pakai seluar je...

Sapa setuju aku beli basikal Pink???

16 comments:

  1. beli skuter pink SA
    wahhh cun seh skuter pink ngan baju kurung pink
    :)ayu abisss baq hang

    ReplyDelete
  2. teksi sekarang mmg mahal...my teksi pown mahal gak charge dia...teringat rietta pada basikal kaler biru pastu ada bakul kayu kt depan dia....mcm bakul rotan pown iya...pastu mother n doter...sangat cute...

    ReplyDelete
  3. bertabahlah kita semua ni kak. memang rasa terbeban pun dengan kenaikan itu ini. saya setuju basikal pink tu hehehe

    ReplyDelete
  4. Setujuuu ! comelnye kak basikal pinkkk ! hahaha, iloike !

    hmmm, smeua dah mahal..kena ikut budaya org China sane, naik basikal jer, kurg pencemaran dan segalanya..huuuu~

    tapii, sebelum beli basiikal tuh, jom Join GA HOLIDAY nihhhh, malam nih last date kakkk !!!!


    http://nonasani.blogspot.my/2015/11/giveaway-tiket-percuma-penang-and-kl.html

    ReplyDelete
  5. sabar je la..huhu..smua dah tak betul dah rasa skang ni..

    ReplyDelete
  6. hihhihi geli pulak hati akak baca ayat terakhir Suria ni..
    Tu lah nasib kita rakyat marhaen ni..
    Sampai terpaksa fikir nak beli basikal pulak kan :D

    ReplyDelete
  7. Pusing mana pun SA tetap rakyat yg menanggung bab naik harga ni SA
    Pakcik tu memanglah tak patut.
    Kalau kakak dah menangis agaknya sebab tak tahu jalan..

    ReplyDelete
  8. huhuhu kesian nye .... ke pakcik tu saje2 buat salah jln supaya boleh caj lebih ??

    ReplyDelete
  9. ermm semakin tertekan keadaan ekonomi sekarang ni, semua pakat naik hari demi hari dengan pendapatan yang sama .

    ReplyDelete
  10. AKK...semalam mimpi akk la. Gaji akk besau ! hehe

    ReplyDelete
  11. saya yg tak keje ni camner SA hukhuk lagi rasa nak nangissss

    ReplyDelete
  12. mahal tu..naik beskal okay gak kak..leh exercise sekali.hihi

    ReplyDelete
  13. Setuju SA beli basikal warna pink...nampak ayu dan manis bila berbaju kurung mengayuh basikal berwarna pink...hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah