Friday, November 13, 2015

Lombok Aku Datang Part 1

Mula- mula ingatkan trip ni tak jadi...akhirnya jadi jugak even dapat tau pun last minit. Ini semua sebab epot Lombok dan Bali baru- baru ni ditutup dai sebarang aktiviti pelancongan sebab gunung berapi Rinjani meletus.Sejauh mana serius aku tak tau..so memang takde persiapan yang lengkap..kita redah kasik pecah je la ..belasah je...lagipun trip tak lama kan 3 hari je..

Dengan satu apa pun aku tak packing masa tu..korang baca entry ni aku dah selamat sampai ke Lombok..nanti kalau ada masa aku up lagi la ye..inipun aku siap- siap scheduled tak nak bagi blog ni sepi...


Rendah betul duit kita...ini je yang dapat...alhamdulillah...


Jangan lupa buku travel untuk catat apa- apa yang menarik nanti..kalau la berkesempatan


total duit aku tukar..

Ikutkan trip ni lebih kepada trip jalan-jalan...takde pun nak pi shopping ke apa...aku tukar duit sikit je...cukup la ni kan...

So jumpa lagi korang di entry akan datang...depends on wifi ye..mungkin aku dapatkan Pulsar je nanti..mana tau boleh guna internet kan....

Jangan nakal- nakal...doakan keselamatan aku ye....

26 comments:

  1. Happy holiday AS..
    Kawan akak kata Lombok best utk shopping2 AS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Akak...Lombok best untuk island hoping, snorkeling Dan aktiviti lawatan...shopping x banyak tempat best...

      Delete
  2. Happy Holiday akak.. Enjoy dan jangan lupa share gambar banyak2 tau..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Farah..OK nanti Akak share ye..cuma gambar selfie je tak leh share...Akak Cuba citerkan bab pi Lombok ni secepat yg boleh

      Delete
  3. wow !!! jutawan...kikiki...kalau di ikutkan dari bacaan akak cam best je tau melancong ke lombok ni...nanti jgn lupe amik gambo bebanyak je share kat sini...happy holiday :)

    ReplyDelete
  4. eh eh eh, mcm pernah ku lihat buku travellog tuh,tpi dimana ya? hihihi, safe journey kak SA...

    ReplyDelete
  5. mugo2 selamat bepergian wisata di lombok tuu mbak amanda suria ., mugo2 jugak nggak ketemu cowok2 lombok seng ganteng2 disana disana ., kihkih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh..nggak ada yg ganteng yg menepati citarasaku..jejaka Malaysia yg satu tu je la pujaan hatiku...wakakakaka...

      Delete
  6. selamat bercuti kak..semoga perjalanan pergi dan balik selamat.Aaminn

    ReplyDelete
  7. Happy holiday kak..amik gmbr cntik2 byk2 tau

    ReplyDelete
  8. Semoga SA selamat sampai dan selamat pulang ke tanah air dengan selamat....

    ReplyDelete
  9. kadang riso nak bawak duit sikit. takut nanti telan ailio tengok barang murah hihihihi

    ReplyDelete
  10. Happy holiday kak.. Jgn smpai tersangkut jejaka lombok.. Hihi

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.. best nya dapat g lombok.. :)

    ReplyDelete
  12. RM601 dpt 1.8 juta rupiah je..sket kan!

    ReplyDelete
  13. Seronoknya akak jejalan nie....

    ReplyDelete
  14. part 3 nanti ekk ada gambo jalan2 lombok?

    ReplyDelete
  15. Macam adik ipar ai cakap.. nak pergi bercuti pergi dengan mereka yang bukan kaki shopping baru best.. hehehe.. sbb kami bkn kaki shopping

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah