Thursday, November 26, 2015

Percutian Singkat Dan Pemandangan Yang Indah Di Penang

Last week sepanjnag minggu aku di Penang...walau tak kemana-mana tapi pergi jugak la naik feri nak seberang jambatan sebab  mencari tiket ETS...lambat pergi makanya tiket pun habis...padan muka aku...sempat la merasa pengalaman naik feri kenderaan ni...aku as usual akan snap pic pemandangan...cuaca pun cantik dan agak panas..

Maaf pada yang nak jumpa aku masa kat Penang..tak dapat nak tunaikan bukan sombong tapi keadaan tak mengizinkan...adik aku tak sihat so memang tak dapat nak berjalan...next time la aku pi sana boleh jumpa blogger Utara.


cantik kan...


Kapal dagangan ke apa aku tak tau...tp aku memang suka tgok pemandangan macam ni


cuba tgok awan tu...sama kan kaler ngan ir laut...


Baby red duk depan sekali


banyaknya kenderaan belakang kami


senyum dalam gundah namanya ni sebab dia tak dapat berjalan...


aku suka pemandangan yang ni...tenang je...


dengan kapal-kapal laut...

Memandangkan tiket ETS sold out...aku terpaksa la balik naik kereta sekali ngan diorang..berhimpit la sikit...lagipun aku turun kat Jejantas Sungai Buloh...so takde la rasa teruk sangat...ala apa ada hal..aku kurus je..hehehehe

So sepanjang perjalanan..pemandangan lagi cantik..aku tak tau la kamera hp aku yang cantik atau sebaliknya...tapi memang cantik lah..tak dapat aku nak gambarkan dengan kata- kata



ni masa kat Jambatan ke 2 Pulau Pinang...


Ni kat highway dah...sikit pun tak gegar walau aku tak set apa pun


cuaca yang cantik..matahari pun menyinar terang


One more snap...


berhenti berehat kat Hentian Simpang Pulai...


Dania request nak makan chicken chop


Yang lain-lain makan nasi ayam...

Aku tak makan...tak tau kenapa aku takde selera nak makan...maybe sebab tekak tengah sakit masa tu kot...sampai kat hentian jejantas sungai buloh aku turun kat situ...hujan maha lebat plak..tunggu si dia ambik..perut plak lapar terus order waffle choc+peanut butter...hujan-hujan sedap plak...tp masih tak membantu hilangkan rasa lapar....

Malamnya merasa la aku demam..selsema dan batuk..pergi jugak kerja Isnin tu..kerja banyak sebab  dah lama cuti kan....macam- macam hal la..

Sekarang adik aku di tahan di Ward Bersalin Hospital Tuanku Najihah...esok dia kena operate sebab ada blood cloth kat sekitar rahim dia...allah huakbar...lepas satu satu berita buruk aku terima...doakan adik aku dipermudahkan urusannya ye kawan- kawan...lambat lagi la nak pregnant tu kalau dah kena bedah plak...takpe la dugaan pengantin baru...semoga adik aku dan adik ipar kuat menghadapinya...allah nak bagi yang terbaik tu...

16 comments:

  1. rajin berjalan kak oiii! hahahaha...best gilaaa...

    oo...get well soon utk adik akak yerrr

    ReplyDelete
  2. moga adik akak cepat sembuh...aamiin

    ReplyDelete
  3. best gi Penang. lama saya tak ke sana. get well soon kak..

    ReplyDelete
  4. seronoknye jenjalan!

    http://prettyvrach.blogspot.my/2015/11/how-to-read-mac-makeup-code.html

    ReplyDelete
  5. Tiket sold out..memang laris betul ETS nih..hehe..

    ReplyDelete
  6. wahhhh bestnyaaa naik feri. tak pernah lagi naik feri. hehehe bestnya jalan2 penang.

    ReplyDelete
  7. Yeah..bulan 12 nk ke penang juga...xsbr...

    ReplyDelete
  8. tiket memang selalu sold out kan SA, kempunan blogger utara nak jumpa blogger cun suria amanda :)

    ReplyDelete
  9. moga adik SA dipermudahkan semua nya. dugaan Allah kpd org yg Dia sayang :)

    next week aida di penang. yahoo... cuti cuti malaysiaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  10. moga dipermudahkan urusan adik Kak SA..

    ReplyDelete
  11. Allah..dugaan buat adik akak..semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  12. Moga dipermudahkanNYA.. kuatkan semangat.. demi kesihatan diri.

    ReplyDelete
  13. cantik permandangan di penang..

    Apepun semoga urusan adik akak dipermudahkan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah