Monday, November 9, 2015

Majlis Pertunangan Alynn Razak

Sabtu lepas sempat menghadirkan diri ke majlis pertunangan sepupu aku di Taman Tuanku Jaafar..last jumpa diorang ni semua masa wedding adik aku August lepas...now jumpa balik...penat kenduri 3 bulan lepas pun masih terasa..tapi just kenduri bertunang yang biasa-biasa je..kenduri antara keluarga....apapun meriah..boleh tahan jemputan yang hadir...

Sampai dah lambat sebab hantar kereta abah pi workshop sebab accident orang langgar dari belakang...nanti aku buat entry lain pasal accident tu....jom tengok gambar yang sempat aku ambil masa majlis tersebut


seawal pukul 11.30am pihak lelaki dah sampai...


terus kepada perbincangan merisik dan meminang...sekali harung senang kan.,..


kata sepakat di cari..


ini la Amalina Razak...sepupu aku yang comel lote...dah bertunang...ikat setahun sebab Dik Lyn masih belajar lagi kat UITM Shah Alam..


Lepas je majlis sesi memetik buah mangga muda...hahahaha....takde keja betul la...geram tgok mangga muda banyak betul...saje melayan tekak masing2 kan...dapat bawak balik 4 biji...

apa lagi...mencicah la....


Tapi mangganya dah tua...masih crunchy dan sedap la di buat cicah kicap cili....layan betul...nasib baik tak sakit perut...sedap mangganya lemak-lemak manis....besar pun besar...ada lagi 2 biji lom kupas....ntah dah masak kot...makan ramai - ramai dengan adik dan adik ipar.,..adik bongsu aku pun melayan...eh...dah berisi ke....ntah la tuan punya badan lom buat announcement...kalau ada alhamdulillah...kalau takde pun takpe sebab diorang baru je kahwin kan..ada la rezeki tu nanti...tak payah nak stress2....

Sesekali berkumpul walau tak cukup corumn...adik yang kat Muar tu tak balik pun....

10 comments:

  1. Salam singgah sini SA....selamat bertunang buat sepupu SA....

    Wahh...tengok mangga tu buat terliur lah...

    ReplyDelete
  2. alahai..terus rasa nak terkeluar air liur ni...

    ReplyDelete
  3. tik...tik...(bunyik air liur menitik)...hahaha...hadoi pepagi dah tengok mangga muda dgn cili kicap... .selamat bertunang pada sepupu amanda ye :)

    ReplyDelete
  4. aiyooo...kecur air liur tgk mgga tu....sedapnyerrr hihihi

    ReplyDelete
  5. kat seremban ekk?
    adumak mangga tu sedap nyer.
    pokok mangga mak mertua aida da rosak.
    berbuah tapi semua busuk atas pokok.
    ntah nape la :(

    ReplyDelete
  6. kecuq air liuq tengok mangga kuning tu..

    ReplyDelete
  7. Comey lote org nye.. SA.. u kecik dia lagilah.. apa2 pun tahniah buat beliau.
    Mangga tu buat ai kecur liur jelah.. tetiba teringat jeruk asam boi yg ai buat semalam.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. tahniah untuk sepupu akak..amboii siap bawak bekal mangga tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah