Wednesday, November 11, 2015

WW - Kuih Keria Permintaan Abah


Hi korang...

Ini la kuih keria kesukaan abah aku...tiap kali adik aku si Lisa balik umah je..sure ada permintaan...kuih keria la...kuih kaswi la...kuih talam la...kadang-kadang kuih karipap...dalam family aku Lisa yang pandai buat kuih dan baking...so semua harap dia je la...sesekali makan kuih tradisional ni memang best..kalau selalu takut muak kan...kalau nak harap aku yang sulung ni buat memang tak menjadi la...silap2 jadi lauk keledek tuh...hehehe...bukan apa..dah dianugerahkan aku hanya pandai masak lauk pauk...belajar ngan mak so masak pun ikut cara mak...Lisa plak pandai buat kuih muih dan baking...Ateh plak pandai buat air...air dia sedap je..selalu dapat pujian...Dikno plak lebih sesuai kemas rumah...heheehehe....so 4 anak perempuan ni ada speciality ,asing-masing so abah mak pun dah senang...duduk je tak payah buat apa2...itu bila kami balik umah mak la...kalau hari biasa abah la jadi Surirumah...semua kerja rumah abah buat sebab mak dah tak kuat....

So korang...apa speciality korang adik beradik? meh share sikit....

9 comments:

  1. lahhhh.. sama dgn family hsna laa kak.. tp yg bongsu tu still tak tawu apa dya punya speciality.. asyik nak memberontak jaa.. hahaha.. bab masak nih boleh bagi husna, tp dtg je raya nak baking semua ni mmg husna tolak bulat2 kat adik husna no 2 tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Bukan kakak nak puji tapi kakak suka SA ni sangat caring dgn mak-abah.
    Moga anak-anak SA (kelaklah - sekarang satu dulu) juga mampu buat macam ini.
    Sebab anak biasa tengok apa yg ibu dia buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA mmg apa2 dulukan Mak abah Kak...itu sebab org asyik ckp SA ni kampung..asyik ngan family je..senentara SA blom kawen ni buat la SA menabur bakti pada Mak Abah..bg diorang senang Dan xde rasa susah even SA dh kawen nanti...

      Delete
    2. SA mmg apa2 dulukan Mak abah Kak...itu sebab org asyik ckp SA ni kampung..asyik ngan family je..senentara SA blom kawen ni buat la SA menabur bakti pada Mak Abah..bg diorang senang Dan xde rasa susah even SA dh kawen nanti...

      Delete
  3. sedapnyaaa...terliur kak mieja tgk.....

    ReplyDelete
  4. bestnye lahai kalau dekat dengan kak SA..hari-hari kite request makanan.. nyummy..nyummy

    ReplyDelete
  5. memang camtu kan kak..ade kelebihan masing masing..baru saling melengkapi dan sempurna adik beradik gitu :)

    ReplyDelete
  6. Best ni kalau ramai² adik beradik perempuan boleh saling bantu membantu lebih² lagi kalau masing² ada speciality tersendiri...

    ReplyDelete
  7. hadoi. mlm ni marathon blogwalking sini.
    penuh la entry makanan... hadoi.
    keria ni kegemaran aida ni SA :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah