Sunday, November 22, 2015

Kuali Makan Tuan!!!


Bukan tak biasa masak..malah masak ni dah memjadi rutin..biasa tak pernah kena sebab sudip panjang kan..haih goreng karipap je kot tetiba leh melekat jari kat kuali...giler punya sakit...padahal bab masak ni dh pro dh..memang dah takde masalah dah...Malang tak berbau la ni..merasa jari telunjuk melecur ha..dah menggelembung tp malas nak pecahkan..nanti lagi sakit..
Alaaaaaaa...once a while chef kat hotel tu pun melecur gak kena kuali panas kan...


14 comments:

  1. biar dia pecah sendiri kak..klu kita pecahkan nnt dia skit..huhu

    ReplyDelete
  2. adeh.. ni kalo ter'pop' ni pedih.. tunggu lama sket la..
    penah kena ngan iron.. tp lama2 nanti dia kecut kan..

    ReplyDelete
  3. SINGGAH PETANG (@_-) http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Byk Kali juga kena, da Kali da hihi

    ReplyDelete
  5. betul tu SA pro cemana pun memasak kalau dh nk dpt hadiah tu mmg tk dpt lari terima je, kaknoor pun bekas kena kuali jugak sampai skrg belum hilang sakit sabo je

    ReplyDelete
  6. betul tuh pro chef pon sometimes ada jugak terkena mcm nih..lepas nih kena hati hatilah..hehe :) btw mane karipapnye? hehe

    ReplyDelete
  7. x per tu along.. tanda rajin masuk dapur la tu

    ReplyDelete
  8. smlm pun 2 jari kiri melecur waktu nak angkat kuali ...sbb tuala tu kecik sgt tatahan panas .... nasib baik ade basic h shaklee...so tak la menggelembung ...hari ni dah ok dah ...hilang dah rasa sakit smlm tu

    ReplyDelete
  9. ciannyer... perkara biasa bg seorang chef yg hebat tu he3

    ReplyDelete
  10. biasa la tu tgn lecur.
    tu tanda & bukti kita masak SA :)

    ReplyDelete
  11. kalau dah nak terkena..padahal dah biasa dengan dapur tu..takpe, tandanya rajin masak tu :)

    ReplyDelete
  12. Baca entry ni, pagi tadi chef hb kena dekat tempat kerja.. eemm.. tengok gambar agak teruk lecur dekat tangannya.. biasalah tu.. dah biasa macam pun mesti tak lepas dari terkena benda panas dekat dapur..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah