Wednesday, November 11, 2015

What Type A Girl Are You..

Rahsia Sifat Semulajadi di Sebalik Jenis Kasut Wanita

Aku nampak beberapa rakan blogger duk share tentang ni di FB, terasa plak nak share kat blog sendiri. Macam- macam kan...melalui kasut boleh tau ciri - ciri yang ada pada seorang Gadis atau wanita..kang kata gadis kang...lain plak pemahaman kan...well....gambar diatas adalah gambar kasut yang mewakili sifat- sifat di sebalik diri wanita...kalau korang suka pakai jenis kasu yang ada dalam gambar tu...itulah sifat korang....



Aku ada dua sifat diatas...sebab ada 2 jenis kasut yang selalu aku guna sepanjang hidup aku la...

1. Wedges
2. Kasut tinggi kaler hitam tu..

Cuma sejak umur dah meningkat ni aku lebih suka guna wedges...so untuk berlaku adil aku ambik la kasut wedges dan ermmm.....memang betul la tu...aku suka kasut wedges dan aku memang suka makan...giler tak suka makan...buat food review, food hunting, masak....apa lagi...just name it..aku memang suka makan....kalau kasut tinggi yang 6 inch tu suka shopping....memang suka tapi window shopping je la...bila perlu aku shopping...kalau tak perlu..just jalan- jalan window shopping habiskan masa....

itu la dia sedikit sebanyak sifat yang ada di sebalik seorang Suria Amanda...yang korang nak tau la...memang kebanyakkan kasut aku adalah wedges....ntah la..selesa kot...sebab kalau pakai kasut tumit tinggi 6 inch tu aku dah mula sakit tulang belakang dah...maunya tak sakit..seawal umur 17 tahun aku dah pakai kasut tumit tinggi...lagi tinggi lagi aku suka dulu. kalau ada yang tanya aku..tak sakit ke badan pakai kasut tinggi-tinggi ni...aku hanya akan jawab....aku selesa, feel comfortable dan yang penting bila jalan tu aku berasa yakin sangat....sekarang tak boleh dah kot...pakai wedges pun aku boleh tergolek dog...hahahahaha..

Jom share jenis kasut kegemaran korang...share kat ruangan komen ye....

13 comments:

  1. dulu falsya kasut hitam tuh..skang nie tukau yg flat shoes..hehehee.

    ReplyDelete
  2. hak yang ballerina tu selalu juga pakai
    tapi mostly lebih selesa pakai sandal...hehe

    ReplyDelete
  3. Love to eat yea untuk saya..haha..memang betul pun..

    ReplyDelete
  4. happy positive dan loves to eat! hahahaa..ye ye sgt suka makan!

    ReplyDelete
  5. Akak suka guna yg sandle jer AS..
    Lebih kurang yg gambar pertama tu..
    Hendaknya umur semakin kilauan emas ni hihihi

    ReplyDelete
  6. One of them is me yang post benda ni kat fb haritu.. ;P

    ReplyDelete
  7. Guna semua jenis sebab bergantung kepada situasi dan masa.. hahaha. kalau biasa guna yang no 1 - the always happy & positive one.

    ReplyDelete
  8. Selalu Happy & positive..ballerina/flat shoes.. :)

    ReplyDelete
  9. ofcoz la kasut flat dulu dan kini....dedulu penah gak try pakai wedges tapi lepas kaki terkehel tobat terus pastu...hahaha

    ReplyDelete
  10. skang pilih flat shoes je lebih selesa..happy!

    ReplyDelete
  11. aida ni da pakai semua dah.
    latest. kasut flat tu.
    faktor umur kot :) ha ha ha...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah