Wednesday, November 4, 2015

Nostalgia TV Kotak


Macam yang korang tau...aku lahir tahun 1978...so aku merasa la membesar di zaman tv kotak ni...sangat2 nostalgia masa aku pi Tangs One Utama...cari barang skit..then ternampak props TV ni....klasik...nostalgic...you just name it....memang nostalgia pada aku la...sebab tv macam ni la yang abah belikan masa aku kecik-kecik dulu...ada sebab abah beli...sebab kami masa tu tak mampu...takde tv...kalau rasa nak tengok tv...pergi la tgok kat rumah jiran sebelah...satu hari jiran tu marah aku...masa tu abah cakap aku budak lagi...so agak kurang mengerti la...abah yang dengar ni terasa...so abah nekad...abah belikan tv ni...30 inci punya tau....jenama masa tu popular NATIONAL...so...meara la aku ngan Angah tengok TV...masa tu cuma kami dua beradik je...huiiii megah ni....walau siaran masa tu abah cakap kul 11 pagi baru ada....
Kalau tak sebab jiran tu rimas kami menumpang tgok tv rumah dia...sure aku tak merasa ada tv dulu...abah cakap tv ni dah rosak....meletup terbakar....tak ingat masa kat mana ntah....sejak dari tu tv kami bertukar ganti...sampai la sekarang merasa tv flat skrin....begitu cepat masa berlalu dan meninggalkan zaman tu...eh korang jangan tak tau...ada yang masih simpan tv kotak ni lagi tau...cuma tv je dah tukar lain...ekceli tv yang asal di keluarkan sebab dah rosak...cuma masukkan tv lain dan kekalkan kotak dia tuh...so nampak la macam tv lama....kreatif kan....bag yang kuning tu pun kami pernah ada...beza kaler choc la...kulit lagi...zaman- zaman tu kan memang femes bag baik kampung jenis macam tu...dah macam kat Pakistan and India plak...hehehehe....

Kalau takde yang lama...takkan ada yang baru kan....sekejapan je masa berlalu dan di telan dek arus kemodenan...tak tahu la zaman akan datang macam mana plak canggihnya lagi keadaan kan.....

Just wait and see aje la.....

10 comments:

  1. pernah layan tv ni kat umah jiran..masa tu nak tgk hidustan ari sabtu...tapi skrg umh jiran pn dah tak de..hanyut banjir..huhuhu

    ReplyDelete
  2. klasik sungguh kan..kita pun pernah lalui jugak zaman tv kotak /tv hitam putih..hehe

    ReplyDelete
  3. rumah tok aku dulu2 ade siap akt tingkap boleh ttp

    ReplyDelete
  4. Lya x pernh mrasa,klau tv gemuk tu mrasala...memg legend

    ReplyDelete
  5. saya pun sempat merasa tv lama ni..tv yang pulas2 tu pun best jugak..seronok pulas2 heheh

    ReplyDelete
  6. zaman kak ana dulu SA tv macam ni kira orang senang lah hihi tapi masa tu tak ada elektrik guna bateri kereta tu kena caj selalu :)

    ReplyDelete
  7. rumah arwah nenek saya ada..tapi last last tak tau pegi mana..sy penah pegi umah org dia buat akuarium..kreatifff

    ReplyDelete
  8. tak pernah tengok TV kotak ni in real life..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah