Friday, November 13, 2015

Udang Galah Masak Lemak Cili Api

Ini bukanlah cerita baru..ini cerita nak kata lama tak la lama..tapi dalam tahun ini jugak...hurm...nampak sangat macam dah takde bahan tapi takpe la aku share lagi sekali la udang- udang ni semua...tak nak la korang sunyi plak aku takde kan...sepanjang aku kat Lombok aku tak nak la blog ni sunyi sepi...at least ada bahan aku tinggalkan sepanjang aku bercuti...

Menu kegemaran aku sekeluarga..masih tak lari dari family seafood...Udang Galah Masak Lemak Cili Api...kali ni udang yang aku beli besar- besar...mahal memang mahal la tapi nak kira apa kan kalau dah sesekali beli....









Sedap...pedas pun pedas...srooot...srott tang kepala tu ku sedut...part udang aku memang suka sedut tang kepala...sebab tu aku selalu dapat migrain...kan ke kat area kepala tu banyak kolestrol...yang banyak kolestrol tu la yang sedap kan...Cakap banyak ngan aku tak guna sebab benda sedap....tapi kalau dah sakit mengidap nyer berhari-hari

Yeayyy...dah cukup 3 entry utk hari ni....selamat menjamu mata eh korang...hehehehehe....

Agak- agak kat Lombok ada tak udang galah?

43 comments:

  1. Aku x mkn udang melainkan udang kaki merah dan udang galah je...nampak kesedapan udang galah tu boleh buat aku mkn...sedap wohoi.....
    Klu blk rompin mmg mil aku beli..masak lemak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ikut balik Rompin and explore boleh tak?hehehhe

      Delete
  2. tu dia...
    sorang satu blum ckup tu.
    slamat bercuti kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Shark..utk Akak pun tak cukup kalau sekor je

      Delete
  3. Petang hari ni ko tayang udang galah ye AS..
    Udah macam nak mencari udang galah jer weekend ni :D

    ReplyDelete
  4. sedapnya..besarnya..laparnya..adoiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat nak menolongnyaaaa...heeheheh

      Delete
  5. wah...besar betul kan udang tu..bab kepala tu memang sedap la nak makan...

    ReplyDelete
  6. besar nya...saya pun suka tang kepala tu..hehehrasa manis2 je kan//terliur la hai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyy ada gang Suka tang kepala...jom migrain sesama

      Delete
  7. alaaaaaaa......tgk time lapar...memang terseksa rasa jiwa batin ni..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time kena la tgok time kenyang ye...

      Delete
  8. edenbaca tajuk da terliur dahhh... kak SA!! sedapnya! take care ktlombok sana, nak sebeniyer! hihihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah..enjoy biasa2 je kot...bukan aktivitas shoppingnya buk echah...

      Delete
  9. hmmm gemok-gemok udang tu...sedapnyaaa

    ReplyDelete
  10. huwaaaaaaa...jelessss..falsya suke udang tapi xleh makan udanggg..sedihhhhh...;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu sampai betul2 habis pantang ye...

      Delete
  11. Allah memang sedap
    my peberet too :)
    suka sedut kepala hikhiks..

    ReplyDelete
  12. sedapnya udang..favourite! kalau balik kampung selalu dapat beli yang fresh udang sungai

    ReplyDelete
  13. Salam singgah sabtu SA...besarnya udang galah tu...diana apa jenis udang semua pun diana layan...hihi..

    ReplyDelete
  14. sedapnya haaaa. ratah macam tu tanpa makan nasi. ohoiiii layannn

    ReplyDelete
  15. Sy ngan udang ni biasa2 je.. Hee.. Klau ada mkn. Xde dok diam2 je.. Hehe

    ReplyDelete
  16. hahahaha...amboiii kak! udang tak nak kalahhh!

    ReplyDelete
  17. Kak Suria.. awat goda ceq sampai gini sekali kak.. awatnyaaaa.. hahaha..

    ReplyDelete
  18. tempting tengok udang galah ni tapi apsal kuah maska lemak cam sket je ek... banyak kuah sedap ooo

    ReplyDelete
  19. Cik akak memang hantu udang nie akak..
    Kalau ada udang dalam aisbox..memang hari2 masak udang..hahaha..

    ReplyDelete
  20. sama ler kita.
    nyonyot tang kepala udang. sedap giler!!!

    ReplyDelete
  21. ai tak pandai nak hadap kepalanya. Isi pulak kubagi pada anak2.. habis ai makan apa..? Tolong kopekkan jelah.. hehehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah