Wednesday, November 30, 2016

Subhanallah...Jambatan Runtuh di Eco City

Terkejut bila dapat tau petang tadi ada kejadian jambatan runtuh di Eco City berhadapan dengan The Gardens, Mid Valley. menakutkan betul la..nasib baik berlaku di kawasan construction dan tak melibatkan oranag ramai cuma simpati atas nasib pekerja pembinaan yang terlibat..ada yang meninggal dunia dan ada yang cedera cuma tak pasti berapa ramai yang terlibat...Dapat juga gambar mangsa yang terkorban tapi tengok dari handphone kawan- kawan je..tak berani nak download gambar...

Jom tengok gambar di sekitar kejadian...










Rasanya inilah kejadian terburuk yang melibatkan pembangunan...ye la kat KL ni..ada jer kawasan lapang sikit pasti tak lama lepas tu naik macam-macam bangunan baru...kadang- kadang perkara nak berlaku bukan disebabkan kecuaian..mungkin sebab struktur muka bumi yang sekarang kan...lagipun seminggu dua ni hujan lebat seluruh negara...mungkin sedikit sebanyak terkesan kan...

Takziah dan innalillahiwainnailaihirojiun buat mangsa yang terkorban...semoga dipermudahkan buat mereka yang terlibat...amin....

11 comments:

  1. Kakak tengok dari whatsapp yg kakak dpt SA memang terkejut sebab tengok macam dah siap kenapa sampai dahsyat boleh runtuh macam itu. Pagi ini berita kata seorg lagi masih belum dijumpai di bawah runtuhan - kesian kan.

    ReplyDelete
  2. haaaa patutla semalam saya tengok polis tutup jalan ke midvalley , rupanya ini punca kejadiannya ye ..hurmm

    ReplyDelete
  3. Allah... trknya kak... skrg ni banyak sgt construction sana sini...

    ReplyDelete
  4. Ya Allah teruk jgk rupanya.. risau dibuatnya..moga tiada apa2 y lebih bruk blaku

    ReplyDelete
  5. Ya Allah.. teruknya..
    Takziah pada semua keluarga mangsa..

    ReplyDelete
  6. Takziah kepada yg terlibat.Maybe jugak puncanya..penggunaan bahan yang kurang bermutu..sebab utama nak jimat kos.

    ReplyDelete
  7. menakutkan .. nasib baik runtuh seblum siap ..klu dah siap lgi ramai mangsa nye

    ReplyDelete
  8. Terkejut betul masa tahu berita ni dulu. Laluan ni memang Nani selalu guna.

    ReplyDelete
  9. Terbaik SA. Sekarang saya punya research berkaitan ni.. Terima kasih, boleh amik input kat sini ^^

    ReplyDelete
  10. Kemalangan itu umpama satu peringatan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah