Tuesday, May 10, 2022

Susah Nak Beli Makanan Lepas Raya Terus Bawa Bekal

Assalamualaikum...

Hi korang..

Seksanya bila lepas raya, susah nak cari makanan kat area opis ni...pelik tul..tiap2 kali lepas raya mesti susah nak cari makanan...mana- mana tempat ko pergi memang akan sentiasa penuh dan sold out...pening oii...semalam kan...SA beli roti je kat Family Mart...lambat keluar pun satu hal..pas tu x tau nak makan apa pun satu hal..blom pukul 2 petang makanan semua dah habis...cuba kalau perayaan lain...okey jer mana- mana restaurant...haha..kelakar tul..

So untuk sarapan pagi ni SA sempat buat sandwich...buat sekali untuk Dania..sorang2 set..



Coffee XS Perfect...konon nak kurus..non hadonya..tapi best kopi ni rasa Hazelnut dan dia memang detox segala apa dalam perut korang..jenuh SA nak ke tandas...


Sandwich sardin


Bila buat sendiri bleh la letak banyak- banyak sardin, ada timun dan cheesedale


Tengahari ingat malas nak makan....sekali kawan ajak makan Yong Tau Foo Soup...Onz la...situ je tak ramai orang kat food court NuSentral tu..


RM20.80...hahaha...layan jer la..


Nasib sos tu mantop

 

Lepas je makan tadi terus merayau ke Parkson...temankan kawan tu nak beli seluar kerja...sambil2 SA cuci mata..masa tu memang puas kawal nafsu nak membeli belah...nak beli kereta kan..kena la tahan dulu selepas selesai segala urusan...Dania plak bulan 8 baru ada kelas memandu..Baru ada lesen L je...kena la renew lesen L dia nanti sebab kata orang tu Lesen L valid for 3 bulan je..so everytime kena renew la sebab kelas memandu dia lambat lagi bulan 8 tu...tak sabar plak nak belikan kereta...korang rasa SA beli kereta apa?haha....

8 comments:

  1. Balik Gombak Jumaat lepas mamak je yang bukak... now almost all kedai makan dah start operasi.. lega :D

    ReplyDelete
  2. Salam aidilfitri sis SA. betul tu byk kedai tutup lg

    ReplyDelete
  3. betul...kantin belakang opis ni pun tutup lagi...

    ReplyDelete
  4. mana2 tempat semua macam tu kak..lagi tak habis bulan syawal..xthu bla nak back to normal..:)

    ReplyDelete
  5. Betul, hingga ke hari ni, semua kedai makan masih penuh. Tak kira siang atau malam. :)
    Entah la, SA nak beli kereta apa, ye. Kereta pertama saya dulu, proton iswara aeroback, itu pun secondhand. :)

    ReplyDelete
  6. haah selalu macam tu. tiap kali lepas raya je, kedai makan mmg x banyak yg bukak. Hat satu dua yang bukak tu mmg jadi tumpuan..klu lambat je, makanan mmg cepat habis...

    ReplyDelete
  7. Betul tu kak, kedai pun banyak tutup lagi. Bahan mentah pun ada yang licin kat rak. Eloklah bawak bekal. Tak risau nak cari makanan. Sedap pulak tengok yong tau foo sup tu.

    ReplyDelete
  8. Memang banyak makanan habis, Kak SA. Kalau ada pun, lama betul masa menunggu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah