Sunday, May 1, 2022

Menu Berbuka Puasa Hari Ke Dua Puluh Tujuh

Assalamualaikum....

Hi korang...

Jumaat tu kan first day SA cuti..lepas pi shopping kat AEON tu kami pi Pasar Besar cari lauk untuk berbuka...yarabbi banyak ketam besar-besae gemuk2...RM55 sekilo...SA dah la craving ketam sebenarnya, dari bulan lepas mencari ketam bunga tu...dapat plak yang besar2 betul kan...SA memang nak buat sup ketam je..beli 2 ekor RM60...belasah je la mahal....tp isinya penuh betul....

Jom tengok gambar...



Sup ketam tumis darat....seekor makan masa berbuka...seekor lagi makan masa sahur...puas hati sebab isi dia penuh termasuk yang kat kaki2nya...



SA buat plak pari bakar...ikan pari beli sekilo je..RM24...


Buat air asam cili picit...pijar jari..


Sweet sour  telur lala


Sayur kangkung celur


Sambal belacan


Left over daging cincang


One more snap for lala

 

Jenuh la SA nanti ni 19hb nak kena jumpa doktor...confirm result x berapa cantik nanti sebab SA kan duk pulun makan seafood, daging dan ayam...rasa macam 2 bulan kebelakangan ni banyak makan seafood...abis la nanti...

Eh...korang ada yang dah sampai kampung?

SA team raya Seremban as usual...

7 comments:

  1. Kecur tengok menu akak. Craving jugak ketam tapi belum dapat. nanti nanti lepas raya baru cari. Harap result nanti okaylah kak. Belum sampai kampung lagi. Hujan pulak..petang petang sikit kot. Kampung dekat takpe, risau jem je lah.

    ReplyDelete
  2. alahai..sedap2 menu berbuka akak

    ReplyDelete
  3. whoa...as usual..semua pun nampaks sedappp

    ReplyDelete
  4. ammi cukup malas makan ketam waktu bulan puasa...kang tak terkejar nak maghrib sbb ralit ngan ketam je

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah