Friday, May 13, 2022

Semoga Dipermudahkan Buat Achik Dila....

Assalamualaikum...

Hi korang...

Semalam masa SA dalam train nak balik kerja..Pak Su SA call bagi tau condition Makcik SA...yang sedang tenat akibat Lemah Jantung...tak lama lepas tu adik SA yang no 4 call and kali ni dia menangis teruk bagi tau condition Makcik dan dia dah mintak semua anak-anak buah dan adik beradik dia datang ke rumah sebab dia nak mintak maaf takut tak sempat..SA terus terkedu...air mata dah meleleh2 dah...orang duk pandang- pandang SA menangis- nangis dalam train..nasib dalam train x ramai orang..
SA call semua kazen- kazen mintak sampaikan kat yang lain- lain...hati SA tak tenteram..train yang sedikit lambat buatkan SA rasa tak tentu hala..last2 sampai KTM Seremban SA amik grab balik rumah, cepat- cepat mandi..x lama tu adik bongsu sampai...kami makan dulu la then baru gerak pi rumah Makcik area Senawang sana...

Sebak rasa hati tengok condition Makcik...tak sangka dia jadi macam tu..tak sangaka badan dan muka jadi cengkung nampak tulang je..SA tak tunggu lama...terus peluk dan minta maaf kat dia..menangis- nangis SA..begitu juga adik beradik yang lain..Makcik dah x kuat..dah x ada daya...Doktor pun dah tak boleh buat apa...hanya perlu tunggu pengakhiran dia macam mana...bacaan yassin malam tadi diketuai oleh Pak Zain...



 

Mohon kawan- kawan readers dan follower semua untuk mendoakan Makcik SA. Semoga allah permudahkan perjalanan dia..kita tak tahu pengakhiran dia macam mana..semua kerja allah s.w.t...semoga allah permudahkan sekiranya sudah tiba masa...mohon selitkan doa buat Padillah Bt Mustafa dalam doa- doa kalian..mungkin ada antara doa- doa kalian diangkat dan membantu mempermudahkan perjalanannya...amin...

4 comments:

  1. Allahu...semoga dipermudahkan urusan Achik Dila..amiin2 Ya Robbal alamin..

    ReplyDelete
  2. Sebak tengok bila orang sakit ni. Semoga Allah ringankan sakit makcik Padillah Bt Mustafa dan dipermudahkan segala urusannya. Aamiin...

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan mak cik Kak SA.

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan urusannya.. syafakillah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah