Sunday, May 15, 2022

Selamat Hari Raya Mak Pah & Pak Zain

Assalamualaikum...

Hi korang...

Hari ni Mak Pah dan Pak Zain beraya...lepas semalam habis puasa 6... Bukan main lagi diaorang...tapi xde la kami pi berjalan kemana-mana....lepak rumah je..

Sebenarnya ada masak rendang ayam kampung...x sempat nak amik gambar sebab ada orang datang rumah...so hidangkan apa yang ada je laa....alaa bukan la orang lain Mak Lang ngan Pak Lang dari kampung..kebetulan diorang pi melawat Makcik SA yang sakit...alang-alang tu diorang singgah kat rumah...hujan lebat plak..petir berdentam dentum...

Jom tengok gambar masakan yang sempat SA snap....



Sambal sotong


Ni pak zain masak..ikan nyok nyok


Ni nasi lemak pak zain masak gak...haha...

 

Takde la hidangan raya apa sangat.. sebenarnya teringin nak makan lemang tapi teringat plak 19hb ada check up...risau plak jadi teruk result...lepas tu seminggu dua ni banyak makan seafood...memang kantoi la result SA...

Apapun...just nak bg tau..SA sunyi skit x kemana-mana sebab Dania kerja kan...Dania cuti esok tapi dia dh ada program ngan kawan-kawan dia...hurm..lepak aje la kat rumah kot...lagipun macam x best nak kemana-mana sebab Makcik pun x sihat kan...x tau kemungkinan yang akan berlaku..buat masa sekarang hanya mampu berdoa aje...semoga ada keajaiban dari Allah....


14 comments:

  1. Allahu, terus teringin nak makan nasi lemak sotong.. penangan air tangan Pak Zain ni :)
    Moga Makcik SA diberi kesembuhan aamin.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah mereka dah katam puasa 6
    Bolehlah beraya sakan

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Sedapnya sambal sotong. Selamt hari raya SA.

    ReplyDelete
  4. kita hari ni last dah puasa 6...esk baru raya..:)

    ReplyDelete
  5. Sambal sotong nasi lemak, sama sejibik pulak menu kita masa sabtu kelmarin.

    Semoga dipermudahkan urusan makcik SA tu ya.

    ReplyDelete
  6. Lupa nak ucap selamat hari raya utk Mak Pah dan Pak Zain.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya tengok sambal sotong

    ReplyDelete
  8. Hari tu kita berangan nak buat sambal sotong, tapi terbuat sambal udang pulak!

    ReplyDelete
  9. semoga makcik SA segera sembuh. biasa kalau raya dah tengah-tengah ni memang jamu lauk-lauk biasa je.

    ReplyDelete
  10. Allah...terliur kita nengok sambal sotong tu...

    ReplyDelete
  11. ammi ada 3 hari lagi nak puasa 6...malas pulak nak start semula lepas berhenti kejap

    ReplyDelete
  12. bestnya dah habis.. saya belum mula pun lagi kak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah