Monday, May 16, 2022

Aduhai Anak.....


Assalamualaikum....

Hi korang ..

Hari ni lepak je kan...hujan sepanjang hari...sampai sekarang x berhenti hujan ha...tadi pagi SA pi sarapan kat luar, bawak mak abah ngan Dania...Dania off day hari ni..saje je la nak sarapan kat luar pekena roti canai ..x amik pun gambar td sebab kedai tu ramai orang...sibuk sangat2 sampai lupa nak amik gambar...

Balik je lepak dalam bilik baca novel..jalan citer best plak sampai x leh nak berhenti baca...nak tau jugak apa kesudahannya..terperasan atas katil ada bag duit baru...eh..eh...Dania nyer bag duit...bukan la SA jenis kepochi bag duit anak...tapi saje la nak tengok dalam bag duit...sekaliiiii ..........



Walau xde jenama tapi cantik je...


Alahaiiiiii.....banyak ni je duitnya....gegar gambo sbb nak cepat..kang dia nampak plak

Sedih plak tengok duit belanja dia banyak tu je...ada la tu dia simpan kat memana....banyak tu je nak makan apa...dia dh kerja kan....mesti nak kena ada duit belanja gak...

 

Terus mama masukkan sekeping note RM50 senyap2...ntah dia guna ke x nanti ni...


Ye la...dia baru je start kerja kan...so SA masukkan la sekeping note RM50...senyap2 je SA masukkan...kalau dia tau mesti dia bising...hehehe...cuma perangai Dania ni x suka nak mintak2..dan dia bawak bekal pi kerja so duit xde pun x pe pada dia ..naluri seorang ibu kan...risau plak kalau anak tu xde duit belanja ..

Semalam dia balik kerja dia mengadu...dia jaga kaunter..masa closing duit short RM4.45...alahai kesian plak...sure kena potong gaji tu nanti..maybe masa pulangkan duit terlebih kot..so SA suruh dia focus lepas ni..walau dh tahu kerja tu dan rasa mudah tetap kena hati2 kan...nanti banyak plak shortnya apa aje yang tinggal..yg closing hari Khamis dia short 5 sen je...bertabah la dania...sebab tu mama x suka jadi cashier....kalau short memang kena bayar balik ...



13 comments:

  1. Baguslah SA kerana memasukkan duit ke dlm purse anak secara senyap2. Naluri ibu x mahu anaknya hidup susah...😊

    ReplyDelete
  2. Mesti Dania rasa syukur tak terkita nanti bila nampak not RM50 dalam dompetnya.

    ReplyDelete
  3. Suka tgk cashier tp tkut nk jaga cashier..tkut short camtu la.. Walau sikit tp utk mereka yg br bekerja, duit rm1 pun berharga kan

    ReplyDelete
  4. Surprise nnti bila dania bukak wallet, bgus lah berdikari cari duit sendiri

    ReplyDelete
  5. klu bab duit mmg cik nor xambik terima kerja..klu bahagian fail..bersih2 tempat ke ok..:)

    ReplyDelete
  6. Bagus Dania, pandai cari duit sendiri di samping dapat pengalaman.
    PH pula kecik2 dulu teringin sangat nak jadi cashier, rasa macam glamour je semua orang datang kat kita, nak bayar haha...

    ReplyDelete
  7. cabaran jadi cashier kan. saya dulu pun banyak kali terjadi. rasa dah habis fokus dah

    ReplyDelete
  8. saya pun pernah jadi cashier, memang seram bila kena jaga duit ni...

    ReplyDelete
  9. kalau saya pun macam dania kak.. biasa gi keja bawak singgit dua je sebab bawak bekal dan jarang berjalan..

    ReplyDelete
  10. dania anak yg baik taknak nyusahkan maknya. tapi kita pula yg tgk kesian kan

    ReplyDelete
  11. Memang lagi jimat kalau bawa bekal. Sekali sekala je beli makanan di kedai.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah