Thursday, May 26, 2022

Benda Sedap Mana Boleh Tolak Kan?

Assalamualaikum...

Masuk hari ni SA blom makan nasi...haha...aduhai....tapi hari ni Pak Zain bekalkan nasi ngan lauk daging cincang dan tulang rusuk masak lemak cili api...x tau la SA boleh makan nasik ke tak ni...kalau boleh alhamdulillah....

Gambar kat bawah ni SA ada order kuih dari IG Online.. memang sedap giler la kuih dia jual...korang boleh check jugak kat IG ni... @sweetsafiyyah . Macam biasa la kena delivery gun lalamove...SA sangat puas hati sebab kuih ni semua dapat pujian ramai...termasuk client Jepun yang makan..semua suka...so semalam sepanjang hari dari pagi SA duk makan kuih je la...pagi karipap sardin ngan seri muka...petang layan plak kuih sweetsafiyyah ni...memang x makan nasi ye....

Jom tengok apa SA order...




Apam Choc Cheese


Popia Sira


Seri muka ni beli kat tempat lain..

Satu lagi strudel...x sempat amik gambar sebab dah settle...

Sebenarnya ada kisah seram...

Ada masalah masa delivery...pertama semalam KL hujan lebat dari pagi...susah nak dapat rider...bila dah dapat kena charge delivery mahal skit...takpe la since boss memang bagi bajet untuk semua ni...lepas tu dah dapat rider...dia boleh sesat barat plak waze hantar ntah kat mana- mana ntah..nasib dia call dan SA bagi location kat dia...meeting pukul 2.30petang ni...Nasib la dalam pukul 1.30pm sampai kuih tu semua dengan selamat...terus je SA masukkan dalam meeting room...tak yah nak hidang- hidang transfer dalam plate cantik...kotak kuih- kuih tu pun cantik dah...part ni la seram bila guna rider...kemungkinan makanan kita order tu sampai lambat sangat tinggi kan...nanti SA nak order lagi la Apam choc cheese tu...lembut..sedap..x manis sangat dan the best part is melt in your mouth...

Korang kalau nak order bleh check IG tu ye... @sweetsaffiyah

12 comments:

  1. Amboi...sedap2 belaka kuihnya. Terliur kita. BTW selamat hari raya kak SA. Lama x singgah sini. He3

    ReplyDelete
  2. kalau order utk meeting bila tk smp2 mmg berdebar2 la..nasibaik sempat smp walaupun sesat..yum222..sodap tu

    ReplyDelete
  3. Nampak pun sedap sangat. Alhamdulillah selamat sampai sebelum meeting

    ReplyDelete
  4. alahaii popia sira my fav. sedap nampaknya tuuu

    ReplyDelete
  5. Saya pernah try apam coklat cheese. Sedap. Popia sira pun.
    Suspen juga ye, kalau ada masalah masa delivery.

    ReplyDelete
  6. Apam Choc Cheese nampak menarik.. tengok pun moist.. huhu yummy

    ReplyDelete
  7. sedapnya nampak popia sira tuu! Fav!

    ReplyDelete
  8. nampak sedap la Apam Choc Cheese tu. xpenah rasa lagi

    ReplyDelete
  9. Semua sedap. Teringin nak cuba apam choc cheese tu.

    ReplyDelete
  10. agaknya rider tu pun nampak tak nampak sebab hujan. Risau kalau order time hujan2 ni sebab boleh accident lah, sesat lah tapi kita pun tak boleh control cuaca hihu. Nampak sedap jugak kuih tu hehe

    ReplyDelete
  11. Tak pernah try apam choc cheese.. Nampak seddapppp tuh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah