Thursday, May 19, 2022

Medical Follow Up Di KPJ Seremban

Assalamualaikum...

Hi korang....

SA x masuk kerja hari ni...macam biasa every 3 month SA akan jumpa Dato' Dr Marina di KPJ Seremban ..mengadap doctor lagi la untuk prolong history SA..ntah bila nak signing off check up ni agaknya ...dah umur ni kan..SA xde la masalah lain cuma masalah SA dengan platelet darah je la...memang kena la check selalu untuk tahu tahap kesihatan macam mana kan...nasib la company bagi benefit ..so gunakan lah sebaiknya. Untuk kerja kena la sihat kan...kalau x sihat nak buat kerja pun x boleh...orang marah plak nanti...




SA lambat skit hari ni...tapi sempat la amik nombor...lambat sebab nak sekali keluar hantar Dania kerja ..



Lama sikit tunggu turn untuk amik darah dan urine...


1/2 jam tunggu turn...


Then amik darah...kali ni sakit plak sebab orang baru kot ..macam kekok je dia cari urat...ikutkan SA xde pun masalah nak amik darah..urat senang cari...dia cucuk jarum tu mak aiii...tanjat SA jap...


Then lepas amik darah dan urine SA pi cafe kat bawah untuk sarapan....lambat skit sarapan hari ni...


Takde pilihan...amik mee goreng dan air nescafe...sambal sotong 3 ketul

Mahal oiii RM11


Nampak sotong tu 3 ketul je SA amik...x pe la..rezeki hari ni...


Sekarang SA tengah tunggu giliran jumpa doktor plak...maybe lambat gak sebab doktor round ward dulu ..ada makcik depan SA ni...anak dia tinggalkan dia kejap kat depan klinik...x cakap plak pi mana...kesejukan makcik ni siap gigil atas kerusi roda...kesian kat dia SA selimutkan dengan Pashmina SA..sementara tunggu anak dia ..mana budak ni pergi agaknya...SA tanya jugak anak makcik pergi mana...bersangka baik SA jaga la kejap sebab aircond kuat kan...rupanya anak dia pergi daftar GL..memang la lama sebab orang ramai ..at least inform la kat mak dia kan...SA amikkan jugak air mineral bagi mak dia minum...kesian dia kesejukkan..nasib ada machine cuckoo kat depan klinik ni...boleh bagi air panas...

Semoga allah permudahkan buat makcik tu...aminnn.....


10 comments:

  1. Maybe sebab kat KPJ makanan jadi mahal.. telan jelah ya sbb lapo..hehe
    Semoga dipermudahkan makcik tu

    ReplyDelete
  2. Semoga dipermudahkan urusan SA dan mak cik tu.

    ReplyDelete
  3. alamakkkk awal jun nnt kita pun kena follow up lagi... aisshhh malas btul nak jumpa doktor dah ahahha

    ReplyDelete
  4. Syukur ada SA boleh tolong makcik tu. Sian kesejukan.

    ReplyDelete
  5. Mee goreng dia sebijik macam masa SK makan kat satu kopitiam, siap letak atas kertas lilin tu kan.. tapi mak datuk, mahainya RM11!!!

    ReplyDelete
  6. Semoga result SA baik-baik saja.
    Saya punya rutin check, amik darah hari lain. Jumpa doktor, hari lain. Hospital gomen. :)

    ReplyDelete
  7. Semoga keputusannya nanti baik2 aje

    ReplyDelete
  8. semoga kak SA sentiasa sihat.. kalau pegi hospital gitu la.. kena tunggu lama kan

    ReplyDelete
  9. Mi goreng kayangan tu. Mungkin sambal sotong yang jadi mahal.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah