Monday, May 30, 2022

Sambutan Birthday Pak Zain Yang ke 68 Tahun

Assalamualaikum..

Hi korang...

Penatnya SA...penat semalam masak seharian untuk birthday Pak Zain x hilang lagi..hari ni tambah lagi penat masak pulak untuk potluck office esok...tapi takpe la bukan selalu kan..betis SA ni dah rasa macam nak cramp dah...kejap lagi plak nak kemas- kemas barang kerja...

Semalam genap umur Pak Zain 68 tahun...sebab tu SA plan sambut birthday Pak Zain..saje la nak bagi dia happy skit...jemput la sedara mara yang berdekatan dan adik beradik SA...cuma adik yang kat Muar tu la x dapat nak join....lagipun area Johor kan selalunya Ahad kerja...kalau dia balik Sabtu macam mana plak kan...anak esoknya nak sekolah...

Alhamdulillah majlis berjalan lancar...walau pada awalnya risau takut orang tak datang...semalam tak dapat nak amik gambar pun...orang ramai datang...handphone pun x dapat nak pegang...

Jom la tengok apa yang SA masak...gambar dah susun elok tapi biasa la blogspot ni...appear kelam kabut ha...



Cucur udang special SA


Sambal terung special Mak Pah


Sos cucur udang


Kuah Kacang


Nasi Impit


Kari Ayam


Mee kuning


Buah tembikai


Sup daging untuk mee sup daging..ada tambahan tetel bagi lagi sedap makan


Lauk daging cincang...


Ada nasi putih juga


Air sirap..


Alhamdulillah semua settle..semua berjalan lancar..

Buat Pak Zain....Selamat Menyambut Hari Lahir....

Panjang umur dan dimurahkan rezeki serta diberikan kesihatan yang baik...

Amin....

 


18 comments:

  1. Sanah helwah pak zain
    Semoga dianugerahi keafiatan yang berpanjangan

    ReplyDelete
  2. Sanah helwah Pak Zain. Moga dikurniakan umur dan hidup yang diberkati. Cucur udang tu, makan dengan kuah kacang pun sedappp

    ReplyDelete
  3. Selamat ulangtahun kelahirak pakcik Zain. Semoga setiap urusan pakcik dipermudahkan. Lancar semuanya.

    ReplyDelete
  4. sedap2 menu tu kak..selamat hari lahir pak zain..semoga sihat sokmo

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthday Pak Zain. Moga sentiasa sihat, bahagia bersama keluarga.

    ReplyDelete
  6. Selamat Ulangtahun Pak Zain, moga sentiasa sihat dan gembira di samping keluarga. Wah, banyak betul lauk jamuan birthday Pak Zain. Patut la SA sampai lenguh-lenguh kaki memasak. Lauk semua nampak sedap.

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..selamat hari lahir pak zain! semoga sihat selalu dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat..ameen

    ReplyDelete
  8. Happy birthday, Pak Zain. Semoga sihat dan panjang umur, dilimpahkan rezeki serta berbahagia selalu. Rajin anak Pak Zain ni masak utk hari jadi ayahnya.

    ReplyDelete
  9. Selamat hari lahir pak zain. Semoga dalam lindungan Allah selalu

    ReplyDelete
  10. Sanah Helwah Pak Zain!
    Semoga diberi kesihatan yg baik dan beroleh berkah pada umurnya aamin.
    Well done SA 👍

    ReplyDelete
  11. happy birthday Pak Zain..smoga sihat slalu

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday Pak Zain, moga yang bebaik dalam kehidupan dunia akhirat... Amin! Bestnyaaa makan makannn

    ReplyDelete
  13. hepi belated birthday Pak Zain. Semoga terus diberi kesihatan yang baik dan dipanangkan umur

    ReplyDelete
  14. Happy belated Pak Zain..semoga dipanjangkan umur yang barokah dan diberkati di dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  15. Air sirap legend tu. Hilang haus tengok.

    ReplyDelete
  16. semoga Pak Zain sentiasa berada di dalam rahmatNya disamping keluarga tersayang, diberikan kesihatan yang baik, dilapangkan rezeki

    ReplyDelete
  17. sanah helwah pak zain semoga murah rezi, sihat walafiat dan panjang umur

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah