Wednesday, May 11, 2022

Layan MyeongDong Topokki & Zus Coffee

Assalamualaikum...

Hi korang...

Lepas tau je Dania dapat kerja dan start kerja hari Isnin, SA keluar dengan dia sekejap carikan seluar slack hitam dan kemeja putih untuk dia...kami tak pi jauh pun...pi Palm Mall je...macam biasa pilihan kami pergi situ naik grab...namapun nak dating berdua kan...merayap la kami dua beranak mencari segala keperluan. Sempat juga SA grab seluar kerja satu kat Padini...



Sempat pose kat butik M&B


Then lepak kejap kat Zus Coffee, lama SA beratur sebab minah depan tu beli coffee untuk sekampung...20 cups order dia je...lepas tu nak bayar pun duk kira satu2 harga guna culculator hp...ramai merungut sebab dia lambat..tengah2 tunggu tu husband dia and ada beberapa orang lagi tambah order...macam hape dah lama menunggu...


Hot roasted Hazelnut Latte & Coconut Frappe 


Nasib SA x amukan ablasa kat situ..tapi ada a few chinese bising la...pasal order ppuan tu banyak la apa yang SA nak order dah sold out..terpaksa amik apa yang ada je...


Nasib ada anak dara ni memujuk...dia kata takpe la mama..kita dah selalu minum..yang tadi tu kita anggap la dia baru keluar dari kampung, sebab tu teruja belikan untuk semua family dia...hahaha...adoi....anak dara ni....sabar jer la...


Then kami makan kat MyeongDong Topokki...layan korean food plak...mula ajak dia makan kat Johnny's, tapi dia tak nak...rupanya nak makan kat sini...


Green tea percuma dan bleh refiill


Bulgogi beef pilihan 2 beranak...


Seronok la dia makan....


Yangyeom Chicken Wings...sedap..tapi pedas namati...


Total damage kat sini...

Lepas tu kan...kami pi AEON Seremban 2, Nak pi main bowling...hahaha...buang tebiat dua beranak ni...sementara tunggu lane bowling free, SA masuk Popular Book Store kejap...tengok apa yang menarik...macam biasa la SA tuju ke bahagian novel...nasib xde yang menarik hati....Dania plak pi solat kejap, SA x ikut sebab cuti....


SA amik gambar macam ni..eh..eh..ada beberpaa orang ikut cara SA...hahaha...aduhai...


Konon- konon nak beli...tapi malas nak menambah novel...bertimbun kat rumah tu belum habis baca lagi...


Next nanti SA share entry main bowling dan beberapa entry raya ye....harap- harap ada masa nak up semua entry..hahaha...

13 comments:

  1. waa makanan ala korea.. zus coffee saya suka

    ReplyDelete
  2. tkpernh try lg zus coffee..menu korea fav bdk2 skarang

    ReplyDelete
  3. dapnye zus coffee...terus rasa teringin nie...
    ah ah..penah makan kat myeong dong tu..chic wing dia memang pedas giler

    ReplyDelete
  4. aritu try gak zus coffee tp x bole la msuk kopi dia hehehe... try order kopi biasa minum kt tmpt lain, rs kat zus ni lain sket

    ReplyDelete
  5. Macam adik ngan kakak ja SA ngan Dania...
    Saya belum lagi boleh terima makanan Korea..tapi anak-anak memang jadi fav depa la..
    Tapi selera boleh berubah kan...Mana tau sampai masanya tersuka...hihihi

    ReplyDelete
  6. Ooo, banyak jugak la cawangan zus coffee ni ye. Kat Manjung baru buka, belum cuba lagi. Sungguh penyabar dan bertimbang rasa anak dara SA. :)
    Saya tak pernah cuba makanan korea.

    ReplyDelete
  7. Teringin nak makan makanan Korea pula lepas baca post ni. Huhu :)

    ReplyDelete
  8. aisehhh ni susah baa entry org cerita pasal makan minum, kita pun ikut nak pekena zus coffee aduh aduhhh

    ReplyDelete
  9. dh habis puasa 6 ni nk mkn la makanan korea..hahaha

    ReplyDelete
  10. haha win ayat dania nk pujuk mama dia tu..baru keluar dari kg, itu yg sakan beli smpi ber cup-cup..klu saya pun kena camni, mmg rasa nak amukan kat situ...

    ReplyDelete
  11. Bagusnya Dania ni husnuzon je dgn perempuan tu hehe. Kalau saya, blah je la kot malas nak tunggu.

    ReplyDelete
  12. dia belanja smua ahli keluarga dia kot..haha

    ReplyDelete
  13. Bestnya dapat outing sama-sama. Lama dah tak jalan-jalan ke shopping mall macam tu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah