Monday, May 2, 2022

Huru Hara Raya 2022

Assalamualaikum...

Hi korang...

Ya allah x tau la nak kata apa..huru hara dibuatnyaaa...elok lepas berbuka baring-baring..tetiba kecoh esok raya..SA plak relaks je ckp blom pengumuman...lepas tu phone sana sini bunyi...ah sudah...semua dh cemas esok rasa..sekali tengok pengumuman..yarabbi...blur jap....kelam kabut siapkan bahan-bahan merendang...nasib semua bahan dh ada kecuali santan segar....ah sudah...mana plak nak raba santan memalam buta ni...sudahnya.....guna je la santan kotak....

First time guna santan kotak merendang yang banyak ni...malas nak fikir sedap ke x sedap ke..


Raya huru hara, santan pun huru hara...


Bahan-bahan merendang

Rendang dah terjerang dh...


Sup gearbox pun....

Pukul berapa la nak settle masak ni....la ni dh pukul 12 tengah malam dh ....pinggang dh nak patah...kaki dh x rasa jejak dh ni ha....apa nak jadi la esok ni ..plan semua punah ranah...adik2 ada yang x sampai lagi....huwaaaaaa...

Rendang udang je dah siap....

Korang apa cer?

 


7 comments:

  1. Br setel gak tp buat soto je hahaa mmg x smpt nak merendang bagai... Selamt hari raya SA

    ReplyDelete
  2. Kita takde masak2, raya rumah abang ipar. Kelam kabut call sana sini minta cepatkan tempahan.

    ReplyDelete
  3. saya..xde apa dlm peti ais..just msk nasi lemak jer..haha

    ReplyDelete
  4. ayu tido kul 2.30 pagi....tu pun sbb letih sgt dekat nak kul 4 baru lelap...

    ReplyDelete
  5. wow..rendang udang. tak pernah lagi ammi buat

    ReplyDelete
  6. Memang huru hara raya kak. Belum sempat nak rehat dah kena kelam kabut siapkan rendang raya. hari betul. Apa yang ada je lah sempat buat pun.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah