Wednesday, May 11, 2022

Juadah Raya Kami

Assalamualaikum...

Hi korang...

Okey..tadaa...ni la juadah Hari Raya terkejut terkujat SA....simple jer entry hari ni..sibuk ngan kerja....quick update ni ye...sempat kang SA up la entry lain plak...hahaha...macam- macam hal la hari ni...



Rendang Itik dengan daun puding


Sup Gearbox


Nasi Impit masak dalam noxxa je...set time pas tu biar jer masak


Kuah kacang si Lissa yang buat


Lemang beli je


Ketupat palas Acu beli lepas tu rebus je...


Rendang daging + Paru 


Rendang udang ni special air tangan si Lissa


Ni rendang itik dalam kuali pun Lissa yang masak...

Apa yang SA masak...

Hahhaa...entah la...rasa macam kali ni SA banyak tolong rasa garam ngan tolong gaul2 je...terus jadi keterlupaan plak...ooo SA kan siapkan bahan2 untuk menumis....lepas tu terus naik bilik tido sebab dah terlampau penat...then bangun pagi tu tengok semua dah ready kat dapur...the best part is..SA macam x makan plak rendang tu semua..eh makan la skit rendang itik ngan lemang..eh mana gambar lemang erk...hahahaa...lemang beli sampai 7 batang....SA makan 2 ketul je...pas tu tak makan dah...bila badan dah penat apa yang sedap semua dah x nampak menyelerakan...ye tak?

17 comments:

  1. sedap2nya..rendang sampai 3 jenis..rendang udang..menariknya...

    ReplyDelete
  2. mcm2 jenis rendang...tk pernah mkn rendang udang

    ReplyDelete
  3. Dia ni kan, buat kita rasa nak beraya lagi sekali tau. Tak apalah terkujat, terkejut, banyak kali pun, hehehe.

    ReplyDelete
  4. menarik tengok semua rendang.. rendang udang x pernah try tp nak cuba gak la untuk jadikan lauk mkn dgn nasi panas..sedap juga kan..hehe

    ReplyDelete
  5. Wah meriah tu menu raya SA & family..Selamat Hari Raya Aidilfitri :)

    ReplyDelete
  6. perghhh meriah rendang-rendang dia ni hehhe

    ReplyDelete
  7. uish sedap2 semua menu ni. Haihh

    ReplyDelete
  8. terkujat pun banyak menu..yummy!!

    ReplyDelete
  9. Wah, meriahnya menu raya SA. Rendang itik tak penah try lagi. Sup gearbox tu buat orang lapar je hehe. Selamat Hari Raya SA sekeluarga.

    ReplyDelete
  10. Banyak menu tradisional ni. Mesti kenyang makan pagi raya.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..sedap smuanya menu raya akak..:)

    ReplyDelete
  12. rendang tu buat ciknur teringat arwah sil kat Pilah memang menu wajib dia masak tiap masa

    ReplyDelete
  13. Banyak jugak tu menunya kak. Tahun ni tak merasa rendang daun puding. Biasalah tu kalau dah penat, kurang selera nak makan.

    ReplyDelete
  14. Rendang Itik Tuk buat terliur tau! mesti sedap org nismilan masak

    ReplyDelete
  15. Meriahnya menu raya, Kak SA. Semua nampak sedap.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah