Tuesday, May 24, 2022

Pekena Cendol & Saleem Pasembor Di Makan Avenue Kampung Hulu Melaka

Assalamualaikum...

Hi korang...

Kita sambung balik ye...SA busy giler la hari ni...ni pun type entry sambil makan..sambil rehat kejap...esok SA akan busy terus sepanjang hari maybe takde entry dari SA kot...maybe la..kalau ada masa SA share satu lagi entry SA kat tepi pantai. 

So hari tu teringin nak makan cendol...so kami terus ke Makan Avenue Kampung Hulu. Sebelum ni pernah makan cendol kat sini kan...repeat lagi...mulanya nak amik cendol durian tapi macam x rasa plak nak makan cendol durian...nampak ramai preggy woman yang membawa perut order cendol durian...diorang teringin la kot sementara blom bersalin...eh..eh...bukan sorang dua...ramai kot...diorang pakat ke pekena cendol durian hari yang sama...hahaha...

Jom tengok gambar...



Panas uiiii.....jadi la bergambar kat sini bukti makan cendol..

Then order pasembor..perut kenyang tapi nak kunyah- kunyah gak...order sikit je..


Rupanya kat belakang ni leh lepak...betul- betul tepi Sungai Melaka...apesal masa pergi dulu x jumpa port ni...

Cubaan amik gambar masa river cruise lalu


Bukan SA punya






Sedap Pasembor ni...tapi lagi sedap makan kat Penang kan?


Selfie sekeping...apesal nampak mok mok erk...


Dah mencair dah


Ni SA punya...cendol longan...texture ais dia tu halus...macam makan snowy ice...


Rasa?

Okey la not bad..SA prefer the original cendol dan ABC...la ni cubaan cari ABC macam masa kecik- kecik dulu...cukup ais yang di mesin dan di kepal, kacang , jagung, sirap dan susu cair...ingredient lain x mo...susah la nak jumpa...area kampung- kampung kot ada kan...nak tau tak..kereta kami kena penalti parking...hahaha...dah tau dah sistem parking pakai kupon tapi tak beli pun kupon tu...terlupa...amek ko...bukan kena penalti RM10 tapi penalti RM30....cheh mahal la plak....nak pi bayar kat pondok..takde orang jaga..sudahnya sampai sekarang x berbayar....masuk system diorang pun banyak nau plak step by step nya....

8 comments:

  1. Ni yang famous tu ye. Tak pernah sampai lagi. Syok makan waktu cuaca panas macam ni

    ReplyDelete
  2. laki orang melaka...tapi serius ammi tak pernah gi makan kat sini.
    lepas ni balik melaka mmg ammi heret je adik ipau semua gi situ..berani dorang nak lawan cakap kakak ipar ni?

    ReplyDelete
  3. Cendol ori tetap di hati. ABC tu pun sedap tengok. Tak kedekut topping.

    ReplyDelete
  4. Terliur tengok cendol tu tau.
    Harap-harap ada rezeki makan pasembor di Penang.

    ReplyDelete
  5. yum yum sedap. penah sampai gak sini

    ReplyDelete
  6. lama tk mkn passebur..cendol kampung hulu dh pernh mkn sbb ada kt kl..yg ori kt melaka tk pernh

    ReplyDelete
  7. Bertahun-tahun tinggal di Melaka tapi tak pernah pergi lagi kedai tu. Mungkin boleh cuba juga cendol kat situ nanti.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????
Comment Yang Elok- Elok Aje Ye......

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah