Tuesday, September 12, 2017

Dengarkan Hatimu... Mulakan Langkah Dengan Minuman Sihat..

HEARTBEAT KEMBALI BERSEMPENA HARI JANTUNG SEDUNIA


Ianya SENYAP dan MEMATIKAN, ia merayap tanpa anda sedari. Dan itu pembunuh nombor 1 di negara ini. Kami bercakap tentang penyakit jantung, dan kira-kira 20% rakyat Malaysia terdedah kepadanya. Berlawanan dengan kepercayaan popular, ia adalah penyakit jantung dan bukan kanser payudara yang menjadi punca utama kematian di kalangan wanita di Malaysia, menurut National Heart Institute atau IJN. 

Pada wanita berusia 45 tahun dan lebih, kemungkinan penyakit jantung adalah sama dengan lelaki. 
Sebelum menopaus, wanita mungkin mempunyai kelebihan terhadap lelaki, kerana badan mereka menghasilkan jumlah estrogen yang mencukupi untuk mengurangkan risiko mereka mengalami serangan jantung, berbanding dengan lelaki. 

Tetapi apabila menopaus muncul, perlindungan daripada penurunan estrogen, dan jika digabungkan dengan faktor risiko lain seperti diabetes dan obesiti, itulah kejadian penyakit jantung yang menunggu untuk berlaku. Realitinya ialah kita berada di negara yang mana IJN sedang melihat pesakit - lelaki atau wanita - setakat 20 tahun menjalani pembedahan pintasan untuk membersihkan arteri tersumbat. 

Bagaimanakah kita dapat mengurangkan risiko masalah jantung daripada berlaku?


Oleh itu, bersempena dengan Hari Jantung Sedunia yang berlangsung pada 29 September setiap tahun, Juice Works memperkenalkan 'Heartbeat', minuman bermusim yang penuh dengan kebaikan semulajadi Mother Nature yang menyediakan untuk membantu kita memerangi pembunuh senyap ini.

Diperbuat dari jus buah limau gedang, timun, oren, lobak merah dan epal, Heartbeat kini boleh didapati di setiap cawangan Juice Works dan Juice Works2Go. Lebih-lebih lagi, jika anda seorang ahli VIP Juicy, anda akan mendapat 10% daripada harga runcit **! Menarik kan?



Kenapa Grapefruit? 
Nah, gabungan nutrien berkuasa serat, lycopene, vitamin C, kalium dan choline dalam limau gedang membantu mengekalkan jantung yang sihat. Satu penyelidikan mendapati bahawa diet yang ditambah dengan limau gedang merah segar mempengaruhi tahap lipid darah, terutama trigliserida. 

Mengapa Timun? 
Kandungan kalsium dan tinggi dalam serat dan air yang tinggi, timun juga kaya dengan potassium untuk membantu menurunkan tekanan darah. Ia juga mengandungi polifenol yang dipanggil lignans, yang boleh mengurangkan risiko kanser tertentu dan penyakit kardiovaskular. 
Bonus lain: ia kaya dengan vitamin K, yang penting untuk kesihatan tulang. 

Mengapa Orange? 
Para penyelidik telah melaporkan bahawa buah ceria ini mempunyai antioksidan bernama calledhesperidin, yang meningkatkan fungsi saluran darah dan membantu menurunkan risiko penyakit jantung seseorang. Hesperidin adalah sebatian berasaskan tumbuhan yang dipanggil flavonoid, yang dikatakan dapat meningkatkan kesihatan sel-sel yang halus yang mengalirkan saluran darah. 

Kenapa Carrot? 
Wortel adalah sumber yang sangat baik dari kedua-dua antioksidan alfa dan beta karoten, yang ditukar dalam tubuh untuk retinol (vitamin A), yang baik untuk kulit, paru-paru, kebal
sistem dan kesihatan jantung. Mereka juga mengandungi antioksidan lutein, yang penting untuk kesihatan mata.


Kenapa Apple? 

Kajian telah menunjukkan bahawa makan epal setiap hari dapat membantu menurunkan kolesterol jahat yang disebut LDL dalam tubuh dan dua penanda lain yang berkaitan dengan plak dan peradangan di dinding arteri. Ia seolah-olah epal hidup sehingga pepatah lama membantu untuk menjaga doktor apabila dimakan setiap hari. 

Oleh itu, dengarkan kata hati anda dan dapatkan Heartbeat hari ini untuk lebih kuat, lebih sihat! 

** Tidak boleh digabungkan dengan diskaun / tawaran / baucar yang sedang berjalan 
** Minuman bermusim ini hanya tersedia sehingga 31 Okt 
** Semasa stok terakhir 
** Juice Works Malaysia berhak untuk membuat keputusan akhir mengenai semua perkara mengenai promosi ini

10 comments:

  1. Kita mmg tau pun makan buah buah ni bagus utk kesihatan....tp termakan jugak. Yg berlemak tu jugak yg sedap...

    ReplyDelete
  2. alahaii..rasa nak terkeluar air liur ni SA

    ReplyDelete
  3. Macam sedap aja jus nie SA.. kena cuba nie..

    ReplyDelete
  4. buah-buahan ni bagus.. kadang kala nak makan pelbagai jenis buah tu susah juga, dapat minum jus ni pun bagus, semua digabungkan dalam 1 minuman..

    ReplyDelete
  5. Td gi midvalley nampak juicework kt tepi eskalator..xdan nak singgah sebab kejar masa

    ReplyDelete
  6. wah macam sedap je, tapi sini takpernah jumpa lagi juice work ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah