Thursday, September 28, 2017

Masa untuk Berbento Semula Akibat Badan Naik...

Hi korang...

Sedih tau...berat badan SA dah naik melampau..melampau sangat walau belum 60kg, SA perasan kalau berat badan naik boleh nampak jelas double chin SA dan semua baju cantik2 tak leh pakai dah...perut pun dah buncit sedikit walau tak ketara tapi kalau kerja macam SA ni pakai office wear macam dress atau skirt memang tak cantik...untuk itu SA kena la berdiet semula..ni smeua kerana steroid yang SA ambil masa kena Bronchitis last month...berat badan jadi naik ..kena workout semula ni....

So hari ni SA dah stark bawak bekal sandwich pi opis...2 keping makan masa sarapan dan 2 keping makan masa tengahari ni...sandwich SA guna roti wholemeal..memang x menarik perhatian selera tapi SA buat filing sardin, letak timun dan tomato...



tadaaaaaa...

Ni la rupa bento SA hari ni.....ikutkan tak menarik selera pun tau...tapi kena displin semula...no makan malam at all...kalau makan malam selepas pukul 8 malam confirm potential berat badan naik tu tinggi...selalu macam tu la..SA makan malam..hahahahah....berat badan SA ni senang nak naik dan senang nak turun...sedih tau kalau naik...so malam ni pukul 7 malam SA nak start zumba...zumba sendiri dalam bilik SA...bilik SA besar giler..so takde sapa nak gelak kalau SA zumba...dah lama tinggalkan bidang tarian so langkah tu dah sumbang mambang...hahahaha...dah keras dah kata orang tua...SA masa umur 20an jaga badan dengan menari...alaaa...itu masa zaman gilang gemilang dulu....muahahaha....

8 comments:

  1. takpelah SA berat senang naik dan turun, yang sha ni naik tak turun turun haha

    ReplyDelete
  2. setakat naik sikit xpela SA...rugi tak makan sedap2...lina kalau diet kan...3 hari je bertahan,pastu kelaut haha

    ReplyDelete
  3. Bento gitu nampak sedap Dan mengeluarkan. Semoga kak SA berjaya capai berat idaman ye

    ReplyDelete
  4. bagus bawa bekal boleh kawal pemakanan kita dan bekalkan makanan sihat je. sandwich tu menyelerakan kak!

    ReplyDelete
  5. Samalah kak....Kena berbento jugak sy nih

    ReplyDelete
  6. oktober ni kebetulan aida ada azam.
    azam turun kan berat badan at least dpt capai 57 kg pon jadik la.
    no sekitar 61-62kg.
    overweight!
    isnin selasa & rabu aida tabata / zumba kat umah. buka utube.
    10 minit rest.... then 10 minit rest... then final 10 minit.
    cukup la 30 minit sehari.
    hari lain x dpt la. anak2 ada umah. segan ler nak kinja-kinja ha ha ha...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah