Thursday, September 7, 2017

Kena Kecam Kerana Melabur ASB

Hi korang...

Semalam lepas ambil neb kat klinik gara-gara bronchitis SA temankan mak pi ASNB Seremban ..mak nak keluarkan duit sikit so SA ambil peluang untuk masukkan sikit duit dalam akaun ASB SA yqng dh lama tak tambah pelaburan..hehehe..last masukkan duit tahun 2015...lepas masukkan duit adalah sedikit pertambahan baki duit yang ada...rupanya sekarang sistem dh bagus..bagus sebab mereka amalkan paperless..so dah takde buku lagi dah..cukup no acc dan juga kad pengenalan untuk urusan keluar masuk pelaburan..bagus la kan..pada SA bagus sebab x perlu nak ambil masa yang lama kalau guna buku..

Korang nak tahu tak..SA dapat la message melalui messenger...erm..ada yang kecam SA sebab buat pelaburan ASB...laaa....dh kenapa?perlu ke nak marah...duit SA kot..duit hasil SA blogging dan meniaga lauk..biar la..suka hati SA la kan?katanya pelaburan tu haram..diragui...x kisah la kalau dia nak kata haram ke...di ragui ke..duit beranak pinak x telus ke..sumber ntah dari mana-mana..eh...dia siapa nak halang SA...berpuluh tahun SA melabur ASB..biar la..duit SA kot...katanya orang munafik je yg melabur saham x betul ni...erk....siapa dia nak kata SA munafik erk? Mengalahkan tuhan plak...SA dh hidu sesuatu yang x ok..so SA blocked dia..x pernah2 aktif kat FB tetiba nak private message dan cakap SA macam2...pelaburan tu hak individu...kalau dia rasa x telus x payah nak buat...dengki la tu orang boleh melabur...

Aduhai...SA ni dh la x sihat... macam-macam hal plak yang jadi..dengan SA nak pi jumpa specialist..dengan mak abah x sihat jugak berjangkit ngan SA..erm..ikutkan hati yang mendidih ni...dh lama dh SA screenshot san malukan org tu...tapi SA x dididik utk membalas apa yang orang buat pada SA...SA x kan burukkan nama baik mak abah SA dan nama SA sendiri...cuma kelakar la...kerana status ASB tu...SA kena kecam dan dikatakan Munafik...ya allah..sabar je la..macam dia plak tuhan jatuhkan hukum atas SA ni....

Takpe la..SA maafkan dia..dh selamat blocked dah..harap dia x buat la akaun lain gabggu SA..hahaha....

13 comments:

  1. Macam-macam orang pun ada. Piki positif jew dia jeles kot kak SA ada duit lebih boleh melabur asb hehe

    ReplyDelete
  2. aikk..dah kenapa dia tu hahahhaha..sakit jiwa

    ReplyDelete
  3. Dia nak suruh sis masuk melabur kat pelaburan dia kot...

    ReplyDelete
  4. cik nor pun mlabur dalam asb jgk..siap duit tu blh renovate rumah, byr downpayment kete..klu duit xelok dah lama habis dan kita xdapt apa2 benefit..huhu

    ReplyDelete
  5. ada jugak orang yang busy body camtu ek....menyampah tol bajet bagus jer...jangan layan la SA....moga SA cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  6. jijik je perangai, msti jns org yg perasan2 alim ni kak...
    dulik kn lah SA, klu kita ada duit ke takde duit bkn ada org nk tlg pun kn

    ReplyDelete
  7. Hahha, block suda~
    Harap tak diganggu..nanti stressss bertambahhh~
    Semoga smebuh semuanya..AMIN...

    Kalau SA Free, Jom join GA Nona.... support japp~ hehe~
    http://nonasani.blogspot.my/2017/08/giveaway-saya-nak-prime-buster-cream.html

    TQ !

    ReplyDelete
  8. Hah! Confirm dia jeles kat SA tuh... Maklumlah ada simpanan dekat ASB.

    ReplyDelete
  9. akak dah lama dah labur dari muda sampai sekarang..suruh dia cari kat google mana kata haram

    ReplyDelete
  10. Benda nih memg ada duk pertikaikan kak kata haram sbb sumber keuntungan yg diperoleh diragui. Sy sda juga rujuk ustaz psl bnd nih. Depa kata harus. Kalau kata sumber keuntungan yg kita perolehi tuh haram dan diragui sama hal jugak dgn gaji kita kan. Sumber dr mna kerajaan dpt utk byr gaji kita? Pokok pangkal nawaitu kita dan cara kita uruskan duit gaji dan simpanan. Pedulikan org mcm tuh kak...otak jumud!

    ReplyDelete
  11. lah.. sampai gitu skali ke nak persoalkan.. minda kelas keberapa tu kak ? sedeh !!

    ReplyDelete
  12. Pada nieyl..
    terpulang pd kita nak simpan duit di mana..melabur di mana...
    hak masing², sama juga klu kita beli insurans, mcm² jenis syarikat insurans ni,so..kita pun x tahu duit kita tu di laburkan ke mana..jd,xperlu nak pertikaikan di mana org simpan duit,yg penting nawaitu dia simpan duit tuk masa depan.. yg kecam tu,ade ke idak simpanan??hihihi

    ReplyDelete
  13. abaikan je SA, orang sekarang memang sibuk hal orang padahal duit kita, sukahati kita la kan?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah