Tuesday, September 12, 2017

Ayam Goreng Kicap Kegemaran Dania

Hi korang...

SA kan...kalau pi pasaraya..confirm kalah bila pi tempat jual ayam..hati mudah tergoda..nak- nak nampak part peha ayam yang besar-besar dan gebu- gebu macam dalam gambar bawah ni...5 ketul RM16 sanggup beli...memang gemuk...bukan depa suntik ke apa eh..memang ntah la x reti nak cakap macam mana...bosar godang bak kata org NS...hehehe...masak apa sedap ni? SA berkira- kira nak masak Sabtu lepas...nak masak sup? rugi plak ayam besar..kalau bleh x nak potong...tanya my buah hati Dania dia cakap goreng kicap je la mama...lama tak makan ayam goreng kicap mama masak...okeyla anak..mama menurut kehendak....

Maka jadilah masak kicap...x payah la resepi eh...bukan korang x reti masak kicap kan...


Ayam dah siap bersihkan


ayam yang dah siap di bedak garam kunyitkan...


Dah siap masak...

Jangan korang ingat masak ayam goreng kicap takde halangan ye...dah la paha ayam ni gemuk gebu menggiurkan...dengan menggiurkan juga dia meletup kena tangan SA...bertanda 2 lovebite kat lengan...cacat lengan den..satu menggelembung besar...satu lagi tinggal tanda je...perit pedih...tapi demi kerana anak nak makan ku tahan jua...Lepas ni malas nak goreng ayam lagi...hahahaha...kurang hantaran mama ko RM2k kaka Dania oiiii.....

Apapun..hati lapang tengok anak dara laju je makan...dia sorang je habis 2 ketul..mama tekak tengah takde selera...tekak masih pahit...

14 comments:

  1. Saya pun pantang kalau jumpa ayam. Anak-anak terutama yang sulung memang suka ayam. Hari-hari nak menu ayam sampai muak kita dibuatnya. Masak kicap ni kira last choicelah bila dah tak tahu sangat-sangat nak masak apa. Tapi yang simple dan senang tulah yang sedapkan, SA!

    ReplyDelete
  2. fav miza jugak ayam masak kicap tapi peha bukan fav miza hehe

    ReplyDelete
  3. Wah gebu betul peha ayam tu hihi...lina pun takut sikit goreng peha ayam ni.. sakitnya kena minyak panas...

    ReplyDelete
  4. Feveret anak anak jugak ni. Masak pun senang. Hakak kalau masak kicap, tak goreng ayam dia SA....main lebur je.
    Senang keje den!

    ReplyDelete
  5. Sedap .. ayam goreng masak kicap ni .. CCL suka letak bawang yang dipotong bulat banyak2 .. pas tue tabur daun bawang

    ReplyDelete
  6. memang syok dapat peha besar..lagilah masak kicap,kalau adik saya,belum sempat dikicapkan,dia dah bawak lari dulu

    ReplyDelete
  7. ikan masak kicap salah satu menu fav nieyl...sedapnya..

    ReplyDelete
  8. anak suka nih bahagian paha macam nih.. selalu masak letak cabai blend sikit bagi rasa pedas skit..

    ReplyDelete
  9. Suami n anak anak sy hantu telur kicap kak...hari hari masak tuh pun xpe..tapi sy yg naik jemu

    ReplyDelete
  10. sha pun suka jugak masak kicap, walaupun macam simple je tapi makan dengan nasi panas laju je habis haha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah