Wednesday, September 6, 2017

Pageviews, Bounce Rate &Unique Views Blog Suriaamanda August 2017

Prestasi Blog SA Merudum Jatuh Untuk Bulan Ogos..



Hi korang..

SA terasa prestasi blog SA agak menurun sikit..maybe sebab tak ramai berkunjung...ye la dah setahun lebih guna domain dotcom..masih tak nampak lagi prestasi naik dan selalunya menurun la...hehehe maybe antara faktor penyebab kurang views la jarang blogwalking...macam mana nak harap orang selalu singgah blog sendiri kan..blogspot sekarang bukan macam dulu..blog SA ni dah set ke mobile friendly tapi adakala dia mengong jadi tak friendly plak..x tau la sebab apa..maybe ada otai Blogspot bleh ajarkan lagi kot..

Penting ke Prestasi Sesebuah Blog?

Sangat penting bagi mereka yang blogging secara serius. Especially yang selalu dapat job review, event review dan sebagainya la..penting kerana dari jumlah pengunjung di blog memainkan peranan untuk pihak client berasa yakin memilih blog kita.Dari jumlah pageviews dan unique view ni la kita dapat banyak job..kalau blog sendu tanpa pengunjung macam mana nak dapat job..betul?

Punca kurang blogwalking sebab SA ni bekerja dan semestinya ambil masa dan peluang yang ada untuk blogwalking...Laptop plak tengah rosak so aktiviti blogging tu agak terbatas..nak guna handphone..sekarang segala aktiviti blog semua melalui handphone..bila timbul masalah macam ni SA dah tak boleh update blog macam biasa..kena tunggu balik Seremban boleh guna PC Dania...kesian kan...pening wooo...risau lambat buat entry untuk client..ni dari tadi cuba nak buat entry Aidiladha, macam biasa masukkan gambar dari handphone..terus server failed...sedih betul la...kena create acc baru untuk jadikan author kot...SA nak cuba la buat macam tu..mana tau limit gambar kat google/blogspot dah habis kan...korang pernah alami masalah macam SA x?
nak masukkan gambar, server failed?Kalau boleh sharekan jalan penyelesaian pun ok....

Thanks in advance...

16 comments:

  1. semoga September ini makin banyak trafik masuk..

    ReplyDelete
  2. samalah SA...menurun plk lepas raya ni...hihi...xtau nk bt apa dah

    ReplyDelete
  3. mmg rasa sedihkan bila pv makin merudum...waaa nk nangis sbb kita serupaaa *sobs

    ReplyDelete
  4. Saya baru perasan something sis.. dulu guna blogspot.com kira trafik ok, lepas tu tukar.com macam kurang sikit.. bila saya submit sitemap baru guna domain baru, trafik nampak ok sikit... mana tau ada setting kat google console tu sis kena recheck balik... moga membantu...

    ReplyDelete
  5. Kak Sue lepas raya nie memang merudum la PV dan UV.. Kak Sue pun ada masalah nak up load gambar juga SA.. stress la juga.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Saya lebih suka guna pc/laptop kalau nak bw atau update blog..Lebih feel dari guna smartphone..Pening nengok skrin hp lama2...

    ReplyDelete
  7. all the best SA..pasal server failed guna phone tu biasa jgk jd macam tu..huhu

    ReplyDelete
  8. Dulu mama pun Ada masalah upload gambar Dari hp ke blogger melalui chrome tak boleh. Tapi bila guna browser boleh. Cubalah kak SA mana tau ok

    ReplyDelete
  9. cik nor xpernah xdown..down sokmo..hehe

    ReplyDelete
  10. Banyak juga tu kak compare dgn kami yg baru2 ni. Hehe. Takpe lepas ni dah sihat semua boleh start bw semula ok.

    ReplyDelete
  11. Bila bw guna hp memg terbatas kak...sy ada lappy compaq..conpaq xleh guna sbb charger rosak dan bateri prob..nak cari charger dan bateri susah sket sbb jrg jrg alat ganti jenis compaq nih jual. Kena cri bebetul..lappy lenovo lak setshun guna dah xleh on sbb ank tumpahkan ait sirap atas keyboard😥😥 sekarang nih memang update blog guna hp..tgh struggle kumpul duit nak beli lappy baru

    ReplyDelete
  12. atie punya jatuh menjunam kak.. hahaha~ memang bulan 8 haritu tak perform.. marah plak pakcik Google kat atie.. siut jek.. ni nak kejar balik performance..

    ReplyDelete
  13. Semoga bulan september ni naik semula pv blog kak sa

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...
    moga terus berjaya..Amin...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah