Thursday, September 21, 2017

Koleksi Resepi Berpantang Part 2

Hi korang...

SA dan resepi berpisah tiada...saje nak abadikan dalam blog ni ha..selain share ngan korang kan...ada je resepi SA suka cuba dan panjang2kan share ngan semua..nak plak resepi berpantang ni...SA ni adik perempuan ramai..selain nak guna untuk diri sendiri nanti kalau ada rezeki kan..impian tu ada..moga allah permudahkan...rindunya SA nak rasa pengalaman berpantang....

Jom tengok resepi berpantang ni..mana tau ada yang bakal bersalin kan...senang nak rujuk...ikutkan makanan berpantang ni seram orang nak baca...tapi hakikatnya..walau banyak herba yang digunakan ianya banyak khasiat untuk tubuh badan..menu berpantang adalah menu sihat..tak percaya?tanya la mak- mak kita dulu2 pantang macam mana...takde macam orang sekarang...lagi ketat..kalau pakai bengkung tu..sampai 44-60 hari sampai ke 100 hari...orang zaman sekarang kekadang mak tak nampak saje je curi2 minum ais..hahahaha...janji puas tekak tapi bahana nyer tanggung la sendiri ye....















Kalau zaman mak- mak SA dulu kan...kalau bab resepi ni memang diorang akan simpan dalam buku..
siap tulis tangan lagi tau..dulu mana ada teknologi..jumpa je resepi dalam surat khabar terus potong tampal..malas potong salin tulis dalam buku...buku plak samada buku tiga lima atau diary lama....nostalgia sangat....
masa pindah rumah sendiri dulu ada satu kotak ni...dalam dia banyak diary lama yang tebal2...tengok satu2 takde apa cuma resepi biskut raya...hehehe...mesti mak punya kerja...bila tanya mak semyum2 simpul dia...sabar aje la.....

Mak korang macam tu jugak tak?

22 comments:

  1. resipi berpantang ni menyihatkan & sedap sebenarnya..tapi ramai yang seram dengar resipi berpantang..hahaha

    ReplyDelete
  2. Kadang² kan makanan org pantang ni sedap dan lebih sihat kan...

    ReplyDelete
  3. Banyak juga makanan berpantang yg boleh dibuat...selalu makan bakar jer dan kuah sup jer.

    ReplyDelete
  4. Terus rasa lapar plak tengok resipi berpantang nie. Hehe. Kecur liur tau

    ReplyDelete
  5. Alamak ada lagi resipi pantang hehehehe akak ni bagus lah share ker akak yang tak sabar nak berpantang opsss...

    ReplyDelete
  6. Banyak rupanya kita boleh makan ye masa berpantang. Ana dulu sup ikan, lobak putih tumis, ikan panggang tu je lah. Hehe

    ReplyDelete
  7. Serunding ikan bilis halia itu macam menarik.....

    ReplyDelete
  8. Confinement food looks delicious. Will share it out to my friends.

    ReplyDelete
  9. wow sedapnya.. makan lobak putih mmg mas apantang jer kan hehe..

    ReplyDelete
  10. Banyaknya resipi..boleh masak utk x pantang gak.hehehe

    ReplyDelete
  11. menyelerakan betul menu berpantang kali ini

    ReplyDelete
  12. wow banyak resipi, semua nampak sangat sedap especially ayam pangang dgn salmon. thanks for the info!

    ReplyDelete
  13. Banyaknya resepi! Satu persatu boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  14. Besnya.. Banyak resepi yang menyelerakan..

    ReplyDelete
  15. kenapa lah time pantang xde nampak resepi2 camni....dapnyerrrr

    ReplyDelete
  16. woww ade resepi pantang part 2 ya.. ok masuk lagi dalam list..hehehe..

    ReplyDelete
  17. all so yummy, now you make me hungry.

    thanks for sharing the recipes

    ReplyDelete
  18. bestnya ada sharing macamni. senang para suami nak bantu memasak hehe

    ReplyDelete
  19. Lauk berpantang sedap oiiii...
    Teringat plak nk mkn lauk pantang

    ReplyDelete
  20. buat menu diet ok jugak ni haha orang sekarang dalam pantang boleh gi mall hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah