Friday, September 29, 2017

Kamera Polaroid Hadiah Dari Mama....

Hi korang...
Seperti yang SA janjikan semalam...entry hari ni kita cover tentang hadiah untuk kakak Dania...ekceli lepas potong kek tu..SA terlupa nak keluarkan hadiah...kakak Dania tanya...Dania nak naik atas ni...takde nak bukak2 hadiah kan...SA saje je nak mengusik SA cakap takde..nampak dia macam sedih tarik muka terus naik tingkat atas...Adik2 SA marah SA...ko ni along...agak2 la..sedih la budak tu..dah la ayah dia takde bagi apa2...hahahahahha....SA memang dah sorok hadiah dari hari Jumaat lagi...cepat2 SA amik hadiah..pas tu panggil semua orang...senyum sampai ke telinga dia masa ni....
Yang tak sabar nak buka hadiah macam biasa si kembar dan Dida...terjerit2 suruh cepat.....


Sajer letak dalam paperbag pas tu salotape banyak2...amik masa dia nak bukak...adik2 yang lain dah tak sabar2 dah...dah bukak je...terus dia menjerit....Polaroid camera!!!!!!!!yeay...kakak suka!!!


Puas hati dia...memang dia takde mintak camera ni..tapi dia selalu print gambar polaroid kat IG which is for me agak mahal la...so datang idea nak belikan dia camera polaroid...


As usual...warna pink memang menjadi pilihan dia..


Senang sebab guna battery 3A je


Si kembar Adeliya yang tak puas hati...nak jugak kamera yang sama..siap bising kat ibu..nak jugak...hahahahaha.....


so nak test camera petang tu terus Kakak Dania request nak pi photoshoot (konon) so SA bawak mereka berempat ni amik gambar kat Seremban Lake Garden..

Seronok bila dapat menggembirakan anak...satu- satunya anak kan...mahal ke kamera Polaroid tu...mahal la...ratus harganya..tak yah la SA reveal berapa harga..nanti ada yang kata riak plak...lagi plak kalau pihak satu lagi tu kan..ye la..kita tak tahu hati orang macam mana...redha je la..dia lupa tanggungjawab dia so nanti menjawab la dengan yang DIATAS tu...apapun SA puas hati...puas hati dapat reward anak sendiri...SA takde takpe...eh korang jangan tak tau..apa je barangan review yang SA dapat semua untuk Dania..losyen ke..minyak wangi ke..shampoo atau apa je semua SA bagi Dania...takde istilah sapu untuk kegunaan sendiri..adakala bagi kat adik2 jugak...sampai apa je yang SA share kat ig or fb siap ada la suara sumbang cakap SA nak menunjuk..dan ada yang cakap sinis..alaaa..anak sorang boleh la beli hadiah mahal2...erm...malas nak komen...tepuk dada tanya selera...

So next entry...photoshoot birthday di Seremban Lake Garden....

33 comments:

  1. Wahh seronok dia dpt kamera.. Moga bila besar nanti dia hargai pengorbanan kak sue dan jaga kak sue dgn baik.. Tak yah pedulik cakap org kak sue.. Yang penting kak sue n anak hidup bahagia dan aman.. Lea doakan kak sue terus kuat tempuh dugaan hidup ni..

    ReplyDelete
  2. ibu mana yg tkmo bahagiakan ank kn..mulut2 org biasa la..dh ank sorg sure la nk bg mcm2..abaikan komen2 negatif tu SA..dania happy dpt pinky camera polaroid tu

    ReplyDelete
  3. Dak Mimi sangat jeles tengok kamera polaroid pink tuh ye kak...hahaha

    ReplyDelete
  4. Siapa pun mereka....biarkan mereka berasa bahagia berkata-kata..kerana mereka atau sesiapa pun bakal bertanggungjawab dengan apa yang diperkatakan..yang paling utama kak SA senantiasa berusaha memberi yang termampu dan terbaik serta selayaknya untuk Dania..itu sudah memadai..PC yakin..insyaAllah seiring waktu Dania pasti bijak menilai.

    ReplyDelete
  5. Comel sgt kamera pink Tu sesuai dgn diana

    ReplyDelete
  6. Tak perlu fikirkan apa kata orang. Yang penting kita dapatkan happy diri sendiri dan keluarga.

    Happy sangat Dania dapat kamera tu kan ;)

    ReplyDelete
  7. Comel laa pink color!!😍😍 Terserlah muka kaka Dania teruja. Suara yg sumbang tu, biarkan dia terus menyumbang dan tersumbang. Serius kesian dengan orang2 yg spesis macam tu.

    ReplyDelete
  8. Wah comel kan kamera poloraid ni . Lagi-lagi warna pink

    ReplyDelete
  9. Ala, sweetnya... kita pun suka kamera polaroid tu, kalau ada orang hadiahkan confirm teruja punyalah.

    ReplyDelete
  10. Wow mcm bwst jer kamera tu. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah bestnyaa dapat kamera polaroidd ! :D

    ReplyDelete
  12. Setiap ibu mengetahui bagaimana membimbing dan memenuhi kehendak anaknya. Jangan endahkan kata-kata orang.Kamera pink itu memang cantik :-)

    ReplyDelete
  13. Bestnya! Sekarang akak boleh capture all the sweet momment. Happy Birthday, again!

    #TheRealBloggerMak

    ReplyDelete
  14. thts so sweet of you, such a good mama

    ReplyDelete
  15. Cantiknya warna pink. Untuk kakak.

    ReplyDelete
  16. hepi belated birthday Dania! pas ni boleh SA tayang hasil seni kat blog. hehe

    ReplyDelete
  17. bestnya dapat kamera tu. sha pun dah lama teringin haha. samalah asyik print polaroid kat ig je😂😂😂

    ReplyDelete
  18. Best, bestnya ! Hehehe~
    Pink, samalah favourite colour!
    Happylah bergambo gamaknyaaa !

    ReplyDelete
  19. Happy belated besday dania, perkara yang paling bahagia bila kita dapat gembirakan orang yang tersayang. :)

    yanmie
    wew.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  20. Yeah..cantik hadiahnya, sesuai dgn Dania....
    It is ok SA, tak perlu fikir hal org nak kata apa,
    Yg penting SA jadi ibu yang baik,
    anak seorang, kat mana lagi nak tumpahkan kasih sayang kan ...
    Hope Dania happy selalu n syg mama Dania forever kan...

    ReplyDelete
  21. Waaaaa untunglah dapat palaroid. Seyes cantik.

    ReplyDelete
  22. wahhhh hadiah dia.... eh mama sihat x hari nie? comel la dania nie

    ReplyDelete
  23. Nice Polaroid camera and I owe one too. Love the pink Polaroid

    ReplyDelete
  24. Bestday kita hujung bulan November tau... saja nak bagitau hehehehe. Happy Birthday Kakak. Moga Allah swt merahmati kehidupan Kakak.

    ReplyDelete
  25. Not sure what issue it is but there will surely be critics. As long as your own child is happy and taken care of. Happy birthday to her and beautiful present!

    ReplyDelete
  26. awwww....at least you and your children are happy...that's all that matters...for those 'critics' they are just jealous...

    Just keep posting all your reviews and beautiful life moments...

    ReplyDelete
  27. what matters most is that you are all happy... I love the smile on their faces when they got the camera

    ReplyDelete
  28. Awh the look on their faces is too sweet and in all honestly- that is all that truly matters :) Lovely pictures dear.

    ReplyDelete
  29. I also have one polaroid and is also pink. I bring it when I have special occasion.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah