Wednesday, September 20, 2017

Rezeki Jangan Ditolak..Musuh Jangan Dicari..

Ikan Bakar Belakang Istana, Jalan Bellamy


Hi korang

Alhamdulillah semalam langkah kanan dan rezeki betul la..SA dan 2 orang kawan makan besar big boss belanja makan...plan asal nak makan kat Kari Kepala Ikan Kampung Attap tak jadi sebab kawan sorang ni tengha preggy x leh bau makanan mamak. Then tukar nak pi Tupai- Tupai sebab dia mengidam nak makan sambal sotong yang seekor2 tu...dah dekat nak sampai Tupai Tupai dia bleh sebut nak makan kat Bellamy plak...nasib baik sempat nak belok..SA la yang melepas makan siput sedut masak lemak cili api...takpe la...nasib baik dia preggy kalau tak takde makna nak pi Bellamy...bukan x suka kat situ cuma SA x berapa suka ramai orang...sampai kat sana je terus park kereta dan tengok2 banyak tempat kosong lagi...duduk je..driver big boss Abg Balsck terus pi amik je makanan...hambik ko.....banyak dia ambik sampai mengah la masing- masing meratah....Jom la tengok gambar..sediakan tisu kalau gambar2 tu buat korang terliur....


Sotong Bakar....seksi giler kannnnn.....siyesly sedap..tak liat pun...


Ni la Abg Black...abaikan SA yang sememangnya blogger tegar..memang gigih ambik gambar...


sos cicah ikan bakar ngan kicap cili tu the best la...sedap giler...


Ni la kedai yang SA dan kawan- kawan pi makan tu...biasa pi kedai no 2 tu..kali ni ubah plak selera...ternyata sedap giler...


Kerang bakar yang yummylicious..isi tak kering tau..x tau caner ntah dia bakar..pas tu size besar2 plak...


Ikan pari bakar...pun sedap giler..fresh..takde bau hancing ke apa...org cakap kalau bau hancing ikan pari tu period ( kata mana relevannya)


Ikan cencaru bakar utk mak buyung


Sekali lagi gambar sotong seksi...


Air SA..Jus Tembikai Laici


Gigih akak ni bakar ikan panas2 tu..


Habis...licin...tak tinggal apa...


Mak buyung sambung beli cempedak goreng...tapi failed la..cempedak tu x masak..keras..

Kami balik opis dengan perut yang sendat...ya allah...mata lepas tu tak boleh angkat..SA buat jer kerja tak nak layan mata sangat...SA x makan pun cempedak goreng tu sebab kawan cakap keras..bukan tepung keras tau...isinya yang keras...ke cempedak tu x masak lagi?kalau nak meniaga pun biarlah jujur...dah la mahal.seketul RM1....org mengandung nak makan kot..kesian tau...

Apapun lunch yang best...terima kasih Abg Black belanja kami makan...semoga murah rezeki...nanti boleh la belanja lagi....

Sorry la korang buat korang terliur dengan gambar makanan kat atas tu...sebenarnya kannn.....

memang sengaja pun buat korang terliurrrrr....larikkkkkkkkkkkkkk...............


21 comments:

  1. lama xpi mkn sini..mmg fav kedia no 3..kedai paling rmi

    ReplyDelete
  2. untungla makan sedap2 tapi badan tak naik....hihi rezeki2....

    ReplyDelete
  3. Yang bakar-bakar ni kalau sambal pencicahnya ngam...memang seronok makan..lagi makan panas-panas peluh dibuatnya..

    ReplyDelete
  4. Memang seksi sotong tu, semuanya nampak sedap.

    ReplyDelete
  5. motif sangat tau..haha..sedap tuuu...

    ReplyDelete
  6. besarnya sotong bakar tue..nampak sedap pulak tu

    ReplyDelete
  7. Sotong bakar sedapppppp..cicah dengan sos cili.perghh..sedap2

    ReplyDelete
  8. Sotong tu paling jahat kak. Mencikkk. Perut terus berbunyi baca entri akak ni.

    ReplyDelete
  9. Rasa nak jilat skrin! Tu diaaaa... Tulang je tinggal untuk santapan mata itew...

    ReplyDelete
  10. Sedapnya SA.. terus rasa lapar.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Kak oiiiii sampai ati..terliur laaa tgk sotong ngan keramg bakar tu kak

    ReplyDelete
  12. ya Allah sedapnya SA.. fevret busyra la ni bakar2..

    ReplyDelete
  13. geram tengok sotong tu, memang telan air liur jelah baca entry ni

    ReplyDelete
  14. Bonde pernah makan dekat sini dengan family... Kanda yg suggest makan kat situ dtg weekend mmg penuh kedai tu dalam jam 12.00 sampai... tunggu turn nak dpt meja, pernah datang area jam 2.00 byk menu dah habis. Memang sedap ikan bakar dia, akan repeat !

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah