Tuesday, September 19, 2017

Koleksi Resepi Berpantang Part 1

Hi korang...

SA dah lama tak berpantang...macma mana nak pantang kalau dah lama tak bersalin kan...hahaha...tapi SA suka masakan atau makanan untuk orang berpantang..alaaa...rindunya SA pada pengalaman berpantang..kalau dapat rasa berpantang sekali je lagi dalam hidup pun ok...haih..kena cepat2 nikah ni...hahaha....ok..abaikan angan- angan yang ntah bila jadi kenyataan SA tu ye...SA selalu masak/ makan makanan orang berpantang sebab melayan adik2 SA berpantang..diorang ni macam pass baton jer...lepas sorang...sorang....tapi yang best SA la...dapat belajar masak makanan orang berpantang..ada la 2-3 masakan yang dah master dah...cewah....

Semalam scroll FB...nampak resepi berpantang ni...tak nak hilang resepi ni SA copy letak dalam blog...kat bawah nanti SA credit kat FB yang SA copy tu ye...nampak resepi sangat ringkas dan senang nak buat...korang nak cuba pun boleh...sebab resepi orang berpantang ni boleh jer sesapa nak makan..sorry x ikut susunan sebab main copy je...ni part 1 nanti ada part 2

























Selamat mencuba eh korang....

Sama- sama kita makan makanan sihat....


25 comments:

  1. sedap2 menu berpantang ni...dulu lina time pantang xde selera...cepat badan turun hihi

    ReplyDelete
  2. Wow banyaknye resepi Kak. Bolehla try. Zaman dulu masa nak dpt adik..time tu lah sebok nak makan jugak makanan berpantang. Even ikan bilis dgn bawang putih! Hehe

    ReplyDelete
  3. terima kasih share SA. nanti kalau dah kahwin kena berpantang boleh lah belek belek balik blogpost akak ni hehe

    ReplyDelete
  4. Bagus ni Sa...ibu-ibu berpantang boleh guna resepi ni bagi variasi selera semasa berpantang.

    ReplyDelete
  5. nak bookmark..mana tau nak berpantang anak ketiga pulak nanti..hehehe

    ReplyDelete
  6. Amboi kongsi resipi dah sedia nak berpantang ker ni hehehehe banyak tu bagus juga nanti suami yang dah ada isteri bersalinkan..

    ReplyDelete
  7. aira suka makan makanan berpantang yang akak2 sbb macam menyihatkan gituu.. hehe

    ReplyDelete
  8. Uishhhh banyak gak resipi nya. ingat kan orang pantang makan cam ulam2 je hehehe.

    ReplyDelete
  9. Banyak nya resipi berpantang ni kak. Boleh lah bookmark entri ni. Mana tau ada rezeki akan dtg kan :)

    ReplyDelete
  10. oh banyak sedap resipi, thank you!

    ReplyDelete
  11. Good information untuk orang yang nak berpantang😘

    ReplyDelete
  12. masa ni lah kan dapat kurus semula.. betulkan alignment yang lari tuu

    ReplyDelete
  13. Ni bukan setakat menu pantang, la ni pun boleh makan balik ni.. nak kembali #PerasanSlim.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. AKAKKKKKK! IKAN HARUAN BERLADA TU FAVOURITE KITA, DULU MASA MAK DALAM PANTANG,SUKA KACAU DIA MAKAN,HAHAA

    ReplyDelete
  15. woww resepi dia... macam orang pantang jumpa je hahaahaha

    ReplyDelete
  16. ohhh wow.. terima kasih utk resipi ini darling
    kekadang haus idea bila memikirkan apa nak masak
    utk org berpantang. kebetulan my sis will delivery on march
    bolehlah kongsi resioi. tq darling

    ReplyDelete
  17. bestnye tgk resepi berpantang ni..boleh digunapakai walaupun kita tak pantang bersalin tau sebab ianya sangat sihat.. rasa-rasa nak sihat dan bertenaga boleh la try resepi tu..kan?? nak buat pon senang je..

    ReplyDelete
  18. Macam-macam resepi. Tapi lauk berpantang yang sedap dan menyihatkan sebenarnya. Sebab tak pakai banyak minyak.

    ReplyDelete
  19. boleh bookmark..kot nak guna in future

    ReplyDelete
  20. Ha aaaa bagus gak adaenu siap gini..simpan siap2 mana la tahu kot2 nak.makan lauk ala2 org berpantang..

    ReplyDelete
  21. Bagus resepi ni. bila teringat masa berpantang. Bukannya ikut resepi dah. Semuanya disediakan oleh pembantu. Menu yang boleh telan adalah nasi panas, ikan tenggiri bakar, sayur lobak putih dan air suam. Itu je. Tak larat makan banyak. Habis pantang, teringin plak lauk pantang. Hahaha.

    ReplyDelete
  22. Bila tgk resepi2 nih teringat time berpantang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah