Monday, November 4, 2019

Ada Je Alasan Nak Beli Handbag Baru...

Hi korang...

Orang perempuan ni memang mengada kan...kalau bab makeup memang boleh jadi sawan apatah lagi kasut dan handbag...haaaa...SA la tu....memang handbag tu kalau boleh every month nak beli..padahal handbag banyak..pelbagai alasan yang dicipta semata- mata nak beli handbag baru...kalau murah tak nak plak..takde jenama pun tak nak jugak...entah apa yang tak puas pada hati tu pun tak tau la kan...perangai sangat...padahal handbag yang ada sedia elok lagi...

SA tak pernah ada handbag warna pink macam ni...tapi bag ni SA dapat tahun lepas ke tahun 2017 agaknya dah lupa..bag keluaran MIZZUE ni sangat- sangat comfortable cuma ianya kecil aje tak boleh muat banyak benda. Macam ni SA just letak bag duit dan handphone je..ruang atau compartment pun tak banyak..ada poket kecik je kat dalam..SA baru jumpa..elok je tersimpan dalam dusty bag dia..hahaha...kalau cari dalam almari SA tu ada banyak je handbag..ada LV gak sebenarnya...tapi bukan original la..SA beli kat Guangzhou masa tu..walau tak ori tetap berkualiti...cumanya SA jarang guna la..kalau pi wedding ke or majlis tertentu baru guna...



So bag Mizzue warna pink ni jadi penyelamat masa nak pi kenduri last 2 week..bukan tak leh bawak handbag biasa SA guna..malas nak bawak sebab rasa jemu asyik bawak bag yang sama..see..perempuan ni kalau bab bag ke baju or kasut memang cepat jemu kan...semua tu alasan la tu...hahahah...takpe la..SA simpan la hasrat nak beli handbag baru...bukan takde duit..ada je...boleh jer nak beli..tapi dah hujung tahun ni banyak nak guna duit..mana nak bawak mak abah ngan Dania bercuti..mana nak standby duit sekolah Dania lagi kan....semua tu yang patut di dahulukan...korang tolong la azankan atau khutbahkan telinga SA ni...lebih tinggi kehendak dari keperluan..hahahaha.....

23 comments:

  1. Sis pun sama SA, kalau nampak cantik ke harga murah pun Sis beli. Nak beli original, fikir soploh kali depan kedai, satu ruginya kang tak boleh tukar pakai...elok le beli yang biasa, tapi boleh beli bebanyak hehehe

    ReplyDelete
  2. Faham sangat perasaan tu kak.. dah ada tapi nak beli juga.. Kadang2 tak sedar pun. Tahu2 je dah selamat dibayar.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Hehe, saya je perempuan yg lain dr lain kot. Saya tak suka handbag dan kasut byk2. Pening nk jaga & simpan

    ReplyDelete
  4. Kita selalu kalah dengan tudung...

    ReplyDelete
  5. Memang naluri kita kaum perempuan sama haha...

    ReplyDelete
  6. Comel handbag tu. Warnanya pun lawa. Kita pula yang berkenan

    ReplyDelete
  7. haha..kita serupa, SA..saya memang kalah betul kalau part bag2 ni. dulu nak juga beli beg mur mur. la ni, mengada sangat. nak yang berjenama je. aduhh..x sedor diri betul tau..haha

    ReplyDelete
  8. ammi bukan pengumpul handbag. pakai satu sampai lunyai. itulah bag kerja, jalan, kenduri

    ReplyDelete
  9. cantik nya SA, beli lah SA reward your self kan :)

    ReplyDelete
  10. cantik la design dia..berknan plk kita..:)

    ReplyDelete
  11. dulu memang suka kumpul beg dan kasut sampai tak terguna. skang ni kalau dah guna satu, guna sampai lunyai baru beli baru. takpun guna yang lama masih elok tu :)

    ReplyDelete
  12. Saya minat kumpul kasut. Kalau handbag dan make up memang tak beli sangat.

    ReplyDelete
  13. comel hanbeg warna pink tu SA, dana tak pernah ada yang warna pink gitu... suweet gitu

    ReplyDelete
  14. cantiknya ada sulam lagi...
    nieyl pun dah lama x tukar handbeg ni...

    ReplyDelete
  15. comeinya handbag pink tu tapi tobat miza nak beli tak masai cik qilah yang amik rugi rugi... hehe

    ReplyDelete
  16. Cantik bag nie SA.. berkenan Kak Sue. Kak Sue pun jenis gila hand bag n kasut tapi tak kerap lah tukar.. n tak kira jenama, janji berkenan kat mata.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. Comel nya beg pink, saya pun lama juga tak tukar handbag nih.

    ReplyDelete
  18. cantiknye bag tu...hehehe...xpe sesekali utuk diri sendiri...

    ReplyDelete
  19. saya bab beg dengan kasut ni tunggu da rosak teruk lunyai baru beli baru...melainkan orang hadiahkan...hahahhaha

    ReplyDelete
  20. canteknya bag ni.. takpe anggap je bag untuk reward diri sendiri

    ReplyDelete
  21. Saya jarang guna handbag, selalu bawa backpack je. so, ada 1 je handbag untuk urusan rasmi

    ReplyDelete
  22. Sha dulu kat Tawau pun rajin menyawan kasut 😂. Pantang tetiap bulan mesti nk beli even 1 pair. Now dah balik semenanjung, barulah kurang sikit, hehe. Tapi perempuan kalau x shopping barang ni semua, kita nk shopping apa lg kan? 😂

    ReplyDelete
  23. Dah nama pun perempuan kak.. Saya ni pun gila handbag jugak. Handbag yang ada pun tak terpakai. Duk recycle beg yang sama. Ni dah duk usha bagpack CR kat web.. Dah masuk cart pun. Tinggal nak bayar je.. Tunggu sale 11.11 la kot dpt diskaun.. Hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah