Tuesday, November 12, 2019

Mee Goreng Basah Sarapan Pagi Sabtu

Hi korang...

Sabtu lepas SA buat sarapan macam biasa..eh...masak untuk tengahari pun la..jugak makan malam memang SA je yang masak..mak abah relaks je...ntah dimana kerajinan tu datang dah..sarapan pagi SA buat mee goreng basah..the best part, bahan- bahan abah siapkan dari pukul 6.30am..hahahah...tak aci kan...SA turun je dari tingkat atas terus masuk dapur..terkejut tengok semua dah tersusun indah macam ni ha...eh..eh....rajinnya abah...lepas tu abah duduk depan tv..tanya gak kat abah apesal abah siapkan semua ni...tunggu kau ntah kul bape siapnya nanti...hahahaha....tertusuk tepat kat jantung....takpe2..memandangkan bahan dah siap..jom kita masak the best mee goreng basah ever..well..kalau ada kerang lagi best...SA nyer speciality adalah mee goreng kerang...tapi nak buat macam mana. Kerang pun dah mahal giler dah sekarang..pernah cecah RM16-RM18 sekilo tau...tapi tak fresh...amenda ntah...


Bahan- bahan, Ayam, sotong, fishball, sawi, tauge dan of course bawang merah dan bawang putih, sos tiram, sos tomato dan sos cili


2 bungkus mee dah di basuh bersih


Sedap sedap rasa maggi cukup rasa..guna sikit je...


Done..siap...

Tak habis pun sebab 2 paket mee goreng tu dah tentu sekilo kan...yang nak makannya 4 orang je...last2 bungkus masuk tupperware bawa balik kampung...pergi kidnap makcik SA yang pandai buat kuih tu jugak...kesian dia..takde sapa nak bawak dia pi berjalan...then kat kampung pun SA masak jugak...haih last week memang minggu masak la...bertabah la korang..lepas ni tengok entry masak memasak je...banyak lah gambar makanan nanti...tapi korang tak kisah kannnnn???

25 comments:

  1. baru je lepas lunch tapi tertengok mee goreng nie jadi lapar balik . apenieeee . .

    ReplyDelete
  2. tembakan tepat ke hati tu ayah SA kasi..

    ReplyDelete
  3. kalau akak buat sebungkus pun tak habis. jenis makan sikit. ber4 gak kami.

    ReplyDelete
  4. Lucu je jawapan abah SA...hehehehhehe...bila dah sediakan bahan..nak masak lagi cepat kan.

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaa mee goreng basah. Makan panas2.. kalau ada kerang lagi marvelous

    ReplyDelete
  6. rajin sguh ayah SA.... rasa nak makn mee goreng lak... hehe

    ReplyDelete
  7. Alhi sedapnya.. tetiba craving pula Saya Ni kak

    ReplyDelete
  8. my feveret jugak mee goreng basah. nyummmm

    ReplyDelete
  9. Nasib baik tadi pagi dah makan mee goreng basah. Kalau idak, mau craving

    ReplyDelete
  10. Mee goreng basah ni dh jadi menu wajib setiap minggu. Ada anak yang suka dan ada yang x suka

    ReplyDelete
  11. Peberet akak..mee grg basah..suka
    letak taugeh byk2..

    ReplyDelete
  12. Sedapnya mee goreng basah. untung betul nak masak nak siap semua bahan. senang kerja memasak. Terbaiklah abah akak.

    ReplyDelete
  13. selera tengok mee goreng SA, rumah kak ana ni suami dengan anak2 tak makan mee kuning, klu kak ana teringin ken api kedai tomyam order mee goreng basah macam ni :)

    ReplyDelete
  14. perghh..sedap tu kak..tgk gambar pun thu sedap..:)

    ReplyDelete
  15. Wahhh, dah macam chef, semua bahan dah ada yg siapkan, hihi.. terliur tengok mee goreng basah tu, SA

    ReplyDelete
  16. Sedapnya mee goreng basah. Tak kisah pun SA kalau kerap entri makan atau masak.. Kak Sue lagi sukaaa..

    ReplyDelete
  17. Breakfast dengan mee goreng basah memang terbaik kak. Boleh bertambah makan tu silap hari bulan. Hehe

    ReplyDelete
  18. Boleh je kalau selalu share entri makan-makan.

    ReplyDelete
  19. wah sedapnya mee goreng basah dia..

    ReplyDelete
  20. Hamboi.. memang mengancam mee goreng basah akak..

    ReplyDelete
  21. Mee gorwng basah memang sedap

    ReplyDelete
  22. aaaa nampak sedap mee goreng tu kak! nyum nyum!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah