Monday, November 25, 2019

Cuti dan Dah Sudah Masak Untuk Makan Tengahari...

Hi korang....

Hari ni SA cuti..mak tak sihat...kesian kat mak dan abah...so pagi-pagi SA dh pi pasar beli lauk..mak masih x selera makan sebab tekak pahit akibat antibiotic yang dia makan...so macam biasa la dia teringin nak makan tauhu sumbat...SA belikan tauhu, sayur, kepala ikan untuk buat kari dan  jugak lala untuk Dania..lama tak makan lala..beli sayur sikit untuk stok 2-3 hari ni...esok SA dah start kerja semula..harap-harap condition mak makin ok...

So hari ni pukul 11 SA dah start masak dh...kepala ikan buat masak kari, lala buat sweet sour, buat tauhu sumbat dan gorwbg sayur bayam...harap mak boleh makan dengan selera kejap lagi...


Kari kepala ikan campur tomato dan bendi


Lala sweet sour


Sayur bayam boreng


Tauhu sumbat


Pukul 12.30 tadi SA dah siap masak dh...kejap lagi lepas solat nak makan...lepas tu nak layan citer Goblin plak..ada beberapa episode lagi nak habis siri ni...korang dah masak? Yang tengah kerja dah makan?jangan lupa makan ye...cuti sekolah ni mesti ramai yang dah start cuti jugak kan..SA cuti dh nak habis...kalau nak plan bercuti pun kena tunggu mak betul-betul sihat..cuma x tau mana nak pergi lagi...Dania pun dh bosan kat rumah dh...nanti la SA fikir bawak dia pi mana-mana....

13 comments:

  1. sodap menu kari kepala ikan ngan lala tu..semoga mak SA cpt sihat dan ada selera nk mkn

    ReplyDelete
  2. Adoiii menggoda selera makan mak buyung sungguh ni

    ReplyDelete
  3. Sedapnya masakan...kita pun baru siap masak..Hehe.

    ReplyDelete
  4. sedapnya SA, macam-macam menu, moga mak SA dah ada mula berselera makan, bila mak tak sihat ni nak pergi kerja pun rasa tak best kan

    ReplyDelete
  5. ye duduk umah asyik masak aje SA oii..semoga mak cepat sembuh yaaa

    ReplyDelete
  6. lala dan tauhu sumbat tu sedap. lama lak tak buat tauhu sumbat.

    ReplyDelete
  7. moga mak kak SA cepat sembuh...ameen...sedap2 masakan anak kesayangannya tu, insya'Allah cepat sembuhnya...hihihi

    ReplyDelete
  8. Aduhai terliur tengok lauk-lauk semua

    ReplyDelete
  9. lauk2 tu sangat menyelrakan especially kari kepala ikan..:)

    ReplyDelete
  10. Sedap semua mknan yg dimasak tu.. Terliur tengok😌

    ReplyDelete
  11. Aduhai terliur tengok lauk-lauk semua

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah