Friday, November 29, 2019

Yong Tau Foo Goreng Tersedap...

Hi korang...

Tersedap means tersedap pada tekak SA laaa...tapi SA yakin memang sedap la sebab kalau lambat memang habis licin kat kedai aunty Aishah ni. Kedai ni kat LG1 office SA ni dan sini la satu- satunya food court yang ada untuk semua orang area ni lepak dan makan tengahari. SA selalu tapau je sebab takde kawan nak ajak makan...dan as usual SA memang selesa tapau..makan kat opis sensorang..lagipun ada ekon kan..hahaha...minggu ni SA berjaya x makan nasi 4 hari dari Selasa...wahhh...pencapaian terbaik ni...tapi balik rumah nanti sure makan nasi...tengok la...confirm punya...tak makan nanti sure kena tarbiah...


Menu yang ada kat banner tu...macam- macam ada..tapi kali ni SA prefer Yong Tau Foo Goreng..no worries aunty ni Chinese Muslim so makanan dia semua HALAL ye...


Condiments Yong Tau Foo..sekejap je ni..x sampai petang sure habis


Yong tau foo Goreng SA...ingat amik sikit je..sekali dai dah potong-potong jadi banyak plak...


Alhamdulillaah...

Kenyang dan habis licin SA makan sambil tengok youtube tadi...ada gak kawan- kawan ajak jenjalan kat Flea Market MIDA...Entah la..SA rasa malas...SA memang jarang la keluar..kalau ada geng pun adakala SA malas nak keluar..Jumaat sure ramai orang...sure berpusu- pusu kat kedai makan..itu yang buat SA rimas tu...

Sedap ke...of course la sedap..kalau tak sedap takkan habis licin kan...well SA suka sos dia, letak cili padi sikit...tapi pelik cili padi dia tak pedas..

Total SA kena tadi RM13....

20 comments:

  1. favourite nih..selalu tunggu pasar malam baru dapat beli..

    ReplyDelete
  2. Sedap..sisyat pun suka yong tau fu ni..yang paling sedap pernah try kat kg baru..sampai ulang balik g beli..klang -kg baru..hehe

    ReplyDelete
  3. awa tiap bulan kalau x pekena benda alah ni memang x sah kak sa... allah sedap amat!!!

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Dulu kat pasar malam Bandar baru Ampang ada satu brother ni jual sedap gila..tiba2 dia hilang..kemudian muncul kata dia sakit. Pastu kita nampak ada pesaing baru dekat2 gerai dia..tak Lama tu brother tu takde terus. Kami doa dia tak kena dengan khianat or sihir ke apa2 jelah. Sedih juga sebab bertahun2 makan..

    ReplyDelete
  5. Peberet akak jugak ni...tp mesti oder kangkung sekali..

    ReplyDelete
  6. Euhuu yong tau fu goreng.. Sedap tuh

    ReplyDelete
  7. lama x makan ni... sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  8. Fuhh terliurrrr . Lama tak makan yong tau fu

    ReplyDelete
  9. Lama jugak tak makan yong tau fu. Terliur pulak tengok yong tau fu akak tu

    ReplyDelete
  10. Aduhai.... menyesal buka ni haaa.. Dah la auni peminat yong tau foo. Telan air liur memalam ni T__T

    ReplyDelete
  11. yong tau foo ni kalau kuah dia sedap tu bermakna sedap lah kan. Kalau beli kat pasar malam pun awal awal cakap nak RM10 je. so bila dah bajet macam tu senang. Kalau ikut ambik apa je, takut terkejut dengar harganya nanti. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha ha yes.
      setuju dgn fiza bab ni.
      if not, aduhai. sure berbelas hinggit.

      Delete
  12. Ada digoreng ke kak..Saya selalu ambil terlebih budget

    ReplyDelete
  13. Konfem kuah yong tau fu tu sedap.

    ReplyDelete
  14. Kami sekeluarga pun suka jugak. Paling utama kuah tu kena sedap 😁

    ReplyDelete
  15. Sedapnya. Lama dah tak makan yong tau foo.

    ReplyDelete
  16. sedapnya yongtaufu. favourite ni.

    ReplyDelete
  17. aduhai.
    tq la SA sebab prepare entri ni.
    ptg nanti nak singgah pasar mlm, beli yong tau foo utk mak.
    kebetulan mak abah aida ada rumah.
    tolong jaga Ijat yg bersunat.

    ReplyDelete
  18. yong tau fu ni kegemaran husband kita ni

    ReplyDelete
  19. ohh..dah lama x mkn..kalau pilih mesti semua nak..time nak bayar baru terkejut hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah