Thursday, November 14, 2019

Menu Sedap Kenduri Arwah Dan Kenduri Akikah...

Hi korang...

Cerita ni merupakan cerita 2-3 minggu lepas..ampunn tak up citer ni..terlupa..tengah delete gambar kat handphone..eh..eh...ada lagi citer tak up rupanya...bukan la satu kemestian nak up..ikut pilihan la kan..tapi sebagai kenangan elok je simpan dalam diary alam maya ni ha...SA berkesempatan memenuhi undangan ke kenduri arwah dan akikah rumah mak saudara SA...tak jauh pun..area rumah SA jugak..mulanya malas nak pergi...tapi Mak Saudara tu datang menjemput sampai datang rumah kan...so abah cakap tak elok kalau x pergi..orang dah jemput..ye la..ye la...pergi jer la...

So sempat la SA jalankan tugas sebagai blogger kat sini...muahahaha...blogger nampak jer apa yang boleh jadikan bahan untuk blog terus amik gambar kan...jom korang sama- sama terliur ngan gambar- gambar kat bawah....


Sambal udang petai...SA x makan sebab pantang sebelum next check up...


Labu masak lemak putih...SA x makan gak sebab tak suka


Kari kambing..yang ni SA amik 2-3 ketul je ngan kuah


Ayam goreng..SA makan yang ni amik bahagian dada je..


Ada pulut 


Sambal tumis makan ngan pulut


Kuih kacang rasanya ni


Kek batik sarawak sebab kazen SA tu all the way balik dari Sarawak


Kuih Kaswi


Kuih sagu mata ikan


Ikan masin bulu ayam


Karipap pusing


Buah orange


Buah dokong


Siap ada katering aiskrim lagi...

Alhamdulillah majlis berjalan lancar...sedap kari kambing tu..tapi tak leh makan banyak so makan ikut mana yang boleh je..aiskrim tu sedap..SA makan gak..ingat nak perisa keladi..tapi ada 2 je perisa..chocolate dan vanilla...boleh la...bagus sebenarnya ada yang meniaga macam ni and amik katering. Sesuai untuk apa- apa majlis especially birthday dan kenduri kahwin kan....nanti nak survey la Aiskrim Amina Colek Colek ni..nak tanya harga kalau kita nak cater dia kan...mana tau nak buat kenduri apa2 boleh panggil...

20 comments:

  1. wah...meriah semua menu. best best!!!

    ReplyDelete
  2. SA.....kita puasaaaa hahaha..dugaan tgk gmbr makanan menu sedap2 ni haha

    ReplyDelete
  3. ya Ampun kak oi, nyesal lak nengok sini masa sebelum makan lunch, semua sedap2... even ayam gorreng tepung tu pun dana dah terliur huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. tak pernah tak menggiurkan lauk2 yang SA selalu up dekat blog.. sodap amek! :)

    ReplyDelete
  5. Semuanya nampak sedap sangat ni...jejes airliur

    ReplyDelete
  6. sumenya sedap sedap belaka. nak nangis tengok

    ReplyDelete
  7. Ya Allah, sedap2nya semua makanan tuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..seda2 menunya..pasti yg makan pun berselera..:)

    ReplyDelete
  9. Meriah betul menu² kat atas ni.. tetiba teringin makan lauk² macam ni..hehhe

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah, semua menu sedap2 tuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  11. Meriahnyaaa menu. Dahlah semua Sha suka 😍. Kari kambing, udang petai. Ya Allah kalau dapat x tau berapa pinggan!

    ReplyDelete
  12. Sambal petai dengan sayur labu tu favourite sangat. kalau pergi kenduri wajib rasa sikit semua menu..ambik sikit sikit pun kenyang sudahnya

    ReplyDelete
  13. meriahnya menu.
    ammi pun tak suka lauk lemak labu.

    ReplyDelete
  14. Laju-laju ai skroll ke bawah, tak tahan tengok menu tu semua..

    ReplyDelete
  15. Pergh memang sedap sedap menu kenduri ni kak oi

    ReplyDelete
  16. wahhhh macam food review pulak ni yeee...hahahahhaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah