Thursday, November 28, 2019

Pakai Baju Kurung Kena Kecam?

Hi korang...

Penat gelak semalam..kalau orang lain buat OOTD pakai baju kurung atau pakai baju apa sekali pun xde kena kutuk..tiba SA pakai baju kurung cotton semalam tetiba ada yang DM kat IG...allah..salah ke pakai baju kurung dan amik gambar..publish pun kat IG sendiri bukan tumpang IG orang lain..pelik betul dunia ni...katanya pakai baju kurung pun nak poyo-poyo tayang kat IG...ntah sape la suruh dia tengok agaknya...kelakar tau...tunjuk kat kawan-kawan opis semua gelak..susah la kalau ada yang menghidap masalah hati ni...malas SA nak screenshot dah sebab takde guna pun...i don't need negative vibes in my life..cukup-cukup la kena kecam pasal scammers ari tu..orang macam ni eloknya pergi jumpa doctor la..mana tau kot- kot ada kanser hati ke...elok diubati sebelum terlambat kan....


Baju kurung ni pun bukan la exclusive, baju kurung lama...kain cotton biasa je..kat mana la dia marah sangat tu...


SA rasa x semua pandai guna social media la...orang post gambar kena kecam, pos pambar makanan pun nak kecam..kalau x reti guna platform social media baik jangan guna..buat tambah dosa je...x suka orang post gambar kenapa follow? Ke saje buat fake account sebab hobby kutuk or hina orang...letih orang macam ni...go and get a life la..gunakan IG tu sebaiknya...buat meniaga ke..dapat gak rezeki yang halal dari kecam orang sana sini..ke sebab diri sendiri tak dapat pakai macam orang lain pakai? 

Takpe la..dia ada hak nak kecam..SA pun ada hak untuk susun atur apa pakaian yang SA pakai..tak perlu follow my IG kalau nak kecam tak tentu arah...orang lain boleh je cakap or komen elok-elok...nak pertikai SA boleh tapi make sure diri tu betul dulu...SA maafkan awak tapi anda tidak diperlukan dalam friendlist SA ye..goodbye and semoga anda selamat..ye..selamat di BLOCKED...

So korang...kalau ada yang menyakitkan hati korang or kecam...x yah malukan dia atau kecam dia semula...block je..tak perlu kita jadi macam dia...bukan dapat untung pun...SA pun bukan jenis pendendam..berdendam ni tak baik untuk kesihatan kan...maybe dia ada masalah hati or mental tu..sebab tu dia tak boleh tengok orang lain senang..tak suka unfollow..senang kan...tak perlu nak rasa menyampah dengan apa yang orang buat..

30 comments:

  1. ya ampunnn..ada juga yg camtu ye..suka hati la nk post apa kn..bkn kacau org pn...masalah hati gtu la..tkleh tgk org post tp nk tgk juga kn

    ReplyDelete
  2. lahai...pakai baju kurung pun kena kecam?? Pelik betul diorang ni...

    ReplyDelete
  3. toxic people cmtu kak abaikan je ha..wat sakit ati je dok layan depa

    ReplyDelete
  4. mental nya org tu. org mcm ni ada mslh hati dan mental yg teruk. iri hati dan xpuas hati dgn org..huhuu

    ReplyDelete
  5. hahaha kalau tak pakai baju lagi lah dikecam kot. OMG! dunia dah nak terbalik agaknya

    ReplyDelete
  6. Memang ada masalah mental kot orang tu, ig kita suka kita la nak up gambar apa kan... yang ko dok follow lepastu nak komen macam2 kenapa...

    ReplyDelete
  7. Diorang takde keje sangat tu , sibuk je nak kecam orang macam-macam .
    Anggap je SA lebih cantik , menarik dan ada segalanya dari tukang kecam tu .
    Nanti kalau layan orang macam tu , lagi menjadi-jadi dia . Positif je . Btw saya pun suka pakai kurung cotton , sejuk je kain dia even ada cotton yang susah nak hilang kedut time iron .

    ReplyDelete
  8. Adoi,, sapa lah tu. Tu pun nak di sibukkan.dasyat, mcm tak de keje

    ReplyDelete
  9. selalu block terus org mcm ni... masalah mental byk skrg. semua benda nk kena komen

    ReplyDelete
  10. ya ampun..dah kenapa nak kecam..saya selalu ootd pakai baju kurung gi ofis..adeh..kalau dia tengok ig saya, lagi teruk rasanya kena kecam..elok pun SA block..semak je friend kita.. tak suh follow ko yg nak follow tetiba nak kecam..dah kenapa?x reti guna sosial media, baik tutup je..kita plak rasa nak marah ni..

    ReplyDelete
  11. Remove je orang toxic macam tu, so that kita tak terjangkit toxic dia 😉

    ReplyDelete
  12. Orang sekarang memang penuh dengan masalah hati kak. Ada je yang dia rasa tak kena dengan apa yang orang lain buat ke posting ke.kelakar plak kan.

    ReplyDelete
  13. sian org tu..dia pun nak OOTD dengan kurung cotton tapi dia takde selai pun. sebab tu la dia meroyan SA.

    ReplyDelete
  14. macam3 orang kan. kalau aku ni yang pakai baju kurung yela korang nak kecam. hahah

    ReplyDelete
  15. manusia sekarang ada mcm2 masalah mental/hati...block je, yg penting kita happy..

    ReplyDelete
  16. okay aje SA pakai baju kurung. ntah apa masalah dorang nya. betoi la kan, toxic people memang ada merata2 di zaman medsoc sekarang ni

    ReplyDelete
  17. Alahaiii..sakit ke apa orang tu nak kecam² pulak. kurang kasih sayang agaknya tu..memang block je senang.

    ReplyDelete
  18. Dia nak SA pakai baju pengantin kot....

    ReplyDelete
  19. takyah lah layan kak.. di mata saya kak SA manis aje berkurung cotton ni

    ReplyDelete
  20. Perangai kan. Manusia ni macam-macam. Btw cantiknye.

    ReplyDelete
  21. Hati manusia kak. Org macam tu elok block je... Tak ada faedah melayan kan.

    ReplyDelete
  22. usah dilayan, dia nak perhatian la tu

    ReplyDelete
  23. Samalah kita, kak. Cuma bezanya saya kena di alam realiti bukan di media sosial. Kadang-kadang tak faham dengan yang tak puas hati pakaian orang lain. Tak tahulah apa yang pelik pakai baju kurung. Tak kisahlah apa orang nak cakap. Yang penting kita selesa dengan pakaian kita.

    ReplyDelete
  24. dah kenapa?
    aduhai...
    diorang ni takde hati yg best lah ekk, SA.
    be positip la sepatutnya.

    ReplyDelete
  25. lorhhh apa masalahnya pakai baju kurung ni? takde ape2 masalah pun kita tengok..hahahah ape ke pelik!

    ReplyDelete
  26. adeh..pelik na..dah kenapa? sakit mata ke tgk org pakai baju kurung..sweet apa?

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah