Tuesday, November 19, 2019

Bila Stress Potong Rambut.....

Hi korang...

SA kalau stress ni la jadinya...rambut yang panjang jadi mangsa..haha..xde la..SA mmg nak potong pendek rambut ni ..rimas dh rambut panjang and maintenance nak jaga rambut panjang sangat tinggi...bila rambut pendek selesa skit dan x banyak maintenance..ini pun nak kena buat relaxing sebab sebelum ni rambut SA rebonding..rambut asal dah panjang dan start wavy dah...Rambut SA jenis ikal dan ada curly skit so payah nak jaga...semalam SA suarakan rasa hati nak berambut pendek.. hairstylist tu cakap jangan potong pendek sebab x sesuai...so ikut la cakap dia since dia tau mana yang terbaik kan...


SA gunting kat NuSentral je...


SA buat layered trim dan hairstylist tu kerjakan rambut SA sampai shoulder length..at least boleh ikat katanya dan boleh buat pelbagai gaya..kalau rambut pendek x sesuai dan satu gaya je sampai bila-bila...haihhh...kempunan nak berambut pendek..SA pernah pendekkan rambut macam boy cut masa frust bercinta dulu..hahaha..perempuan sangat sinonim putus cinta potong rambut pendek kan..dulu la masa zaman 20an dulu ..bila dh berambut sedikit pendek ni SA rasa ringan kepala...geram je hairstylist tu dengan rambut SA sebab lebat katanya..siap dia tanya nak bawak balik x rambut tu...eh...x kuasa la..mana plak SA nak tanam...lepas tu dia gelak x hengat punya...ciss..bahan SA la tu kan...dia kata ada je yang gunting rambut and minta bungkus balik rambut yang di gunting..sayang katanya...eh memang x la..bungkus kalau boleh masak rambut tu makan x pe la jugak...so pagi ni bangun tido SA x perlu cuci rambut dah..semalam sebelum gunting dah cuci dah rambut..ringan je kepala pagi ni...so Stress please go away....

25 comments:

  1. apa2 pun berambut pendek jg selesa. Senang nak maintain plus nampak muda ;)

    ReplyDelete
  2. memang terasa ringan bila gunting rambut ni. kadang tu memang rimas rambut panjang. Lagi-lagi kalau musim panas tu.

    ReplyDelete
  3. macamne agaknya kalau SA berambut pendek ye... pernah tak SA buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah...dan ramai suggest x usah la berambut pendek sebab leher SA ni jinjang..nampak rambut tu macam tergantung..hahahaha

      Delete
  4. Hahahhaha.. Bab frust potong rambut pendek tu memang betul sangat laaa... Hahahahha.

    Kita skrg potong rambut sndiri, ialah, dah bertudung siapa plak nak tengok style apa kan, hihi

    ReplyDelete
  5. rambut pendek memang rasa ringan kepala kak. nak basuh nak kering pun.
    tp lawa rambut baru akak ni. sesuai dengan bentuk muka akak.

    ReplyDelete
  6. Semalam kita potong rambut sendiri je. Dah biasa buat sejak remaja. Asal marah ke panas ke mulalah nak potong. Hahaha.. rimas la rambut panjang2 ni nak kena macam2..

    ReplyDelete
  7. nieyl kalau stress mencekik kak..tu yg x turun² berat badan ni hah..hehehe

    ReplyDelete
  8. SA mmg takda masalah rambut ya..untungnya..
    akak ni dok mkn ubat utk jantung,ada efek kt rambut..doc kata ala2 mcm buat kimo...walaupun tak gugur semua tp makin menipis..

    ReplyDelete
  9. rambut pendek senang nak cuci
    cepat kering

    ReplyDelete
  10. alahai frust kenapa tu SA. saya memang suka rambut pendek. kalau rambut panjang asik pening aje. rambut pendek pun pening jugak.

    ReplyDelete
  11. Hi SA!
    Kita balas kunjungan :)
    Dulu2 kalau potong rambut, tanam tepi pokok pisang, sejuk. nanti rambut cepat tumbuh. Rambut yg di kepala tau, bukan rambut yang di tanam tu :D

    ReplyDelete
  12. Saya jenis tak sesuai rambut pendek . Jenis rambut tebal nie bila di potong pendek jadi macam helmet dah . Hahahah , tapi awal tahun hari tu saya potong jugak boy cut sebab kerap pening kepala , lepas potong tu selesa sangat . . Heheheh .

    ReplyDelete
  13. memahami sangat SA, rambut panjang betul maintenance tinggi nak jaga. saya lah salah sorang. nak potong pendek, en husben tak bagi. huh. bertabah je lah sis jaga. haih, mmg nak buat relaxing juga ni sebab pagi2 rushing nak ikat rambut bagai. relaxing senang, sikat je. dah siap. .

    ReplyDelete
  14. Kalau abah Sha dia tak bagi anak perempuan dia rambut pendek sangat. Shoulder length ok lah.

    ReplyDelete
  15. Akak kalau potong rambut memang minta rambut balik. Tanam bawah pokok pisang. Orang tua2 kata...sejuk kepala

    ReplyDelete
  16. Hahaha... Kita yang nak potongvrambut pendek hair stylist tu plak tak baginye kak..

    ReplyDelete
  17. saya perasan kalau saya nak ke mana-mana, macam bercuti, berkhemah,mesti sy nak potong rambut. konon2 semangat baru la.. haha

    ReplyDelete
  18. mesti ringan kepala kan.. cantik kak rambut baru

    ReplyDelete
  19. rambut ammi skrg ni mmg boy cut sungguh. senang basuh rambut hari2 balik kerja. kalau rambut panjang rasa lecehnya nak basuh hari2

    ReplyDelete
  20. Nampak lagi fresh lepas Kak SA potong rambut.

    ReplyDelete
  21. Rose ni kalau stress mesti rambut banyak gugur, tapi sayang nak potong.

    ReplyDelete
  22. hahahah! kita dulu simpan jugak rambut panjang sampai pinggang...tapi lama2 rasa kepala berat dan rambut banyak gugur, last2 potong pendek terus! bila da pendek, rindu pulak rambut panjang...hahahha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah