Friday, November 29, 2019

Goreng Pun Sodap!!

Hi korang...

Petang semalam Dania whatsaap kat SA gambar hasil pancingan atuknya. Atuk yang suruh amik gambar and hantar kat mama katanya...sabar jer la..saje je nak bagi mama hati panas...selalunya abah kalau balik dari memancing memang SA paling suka kalau ikan dapat besar2 macam ni...sebab ikan baru so SA akan terus masak..kadang- kadang masak lemak cili api..kadang- kadang goreng je..dan pernah jugak kukus limau..ikan baru dan terus masak memang sedap la kan..pernah masak sampai tak cukup seekor...


Tak sabar SA nak balik dibuatnya...

Geram kan...ada separuh orang tak makan ikan tilapia ni...tapi SA makan sebab sedap..kandungan omega pun tinggi..SA makan sebab memang dha diajar dari kecik makan ikan sungai...ini memang ikan sungai tau..bukan ikan lombong atau dari tempat yang tak sepatutnya...hehehe...tengok la ikannya pun bersih kan...insyaallah esok SA nak bakar la ikan ni...kalau sempat sampai awal malam kang SA nak bakar...kalau sempat la sebab SA keluar office pukul 6pm..nak mengejar komuter express pukul 6.14. Memang la x jauh nak ke platform komuter tu..tapi biasanya ada halangan..orang ramai la..traffic nak menyeberang ke KL Sentral tu lampu merah lama sangat la...kadang- kadang manusia ni semua jalan lambat sangat...semua tu buat SA lambat...memang biasa hari Jumaat petang je memang SA akan jalan macam Charlie Chaplin..jalan laju2...hahaha...

12 comments:

  1. Uissh...sodap tu goreng garing....

    ReplyDelete
  2. ikan talapia goreng cicah kicap cabai. perghhhhh sedap tuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  3. goreng garing pun sedap ikan freshhh

    ReplyDelete
  4. goreng makan panas2 mmg sedap..

    ReplyDelete
  5. sedapnya talapia..goreng rangup atau dibakar, mmg sedap..telan ailio..

    ReplyDelete
  6. Uit ikan tilapia kalau goreng pastu buat sambal cili padi sodap

    ReplyDelete
  7. samalah kita kak. dari kecik diajar makan ikan sungai. Lepas dapat terus masak memang sedap yakmat!

    ReplyDelete
  8. Talapia hitam sedap pe. Sha suka. Bakar cicah air asam. Pehhhhhh.

    ReplyDelete
  9. wow. fresh. sedap nyer, SA.
    goreng garing. wow!!!
    aida biasa beli ikan talapia ni hari rabu.
    pasar mlm kat rumah.
    5-6 ekor, tgk saiz, rm5.
    best nyer. kegemaran syuhada & nurin la.

    ReplyDelete
  10. pernah gak husband balik memancing bawak ikan tilapia ni, masak lemak cili padi sedappp sangattt sebab ikannya fresh lagi!

    ReplyDelete
  11. ishh..segar mcm tu mmg isi manis ni...sedap jgk kalau buat kari kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah