Saturday, October 16, 2010

Gangguan Makhluk


Ya allah..

Tadi terima perkhabaran seorang rakan terkena gangguan di tempat kerja...beliau berjalan sorang2 ke lift belakang bangunan office ni...

Tiba2 Lift tu tertutup sendiri dan terbuak sampai beberapa kali...kawasan ni berdekatan dengan bilik mayat ye kawan2...

sekejap2 Lift tersebut berhenti dan turun dengan laju..dan sampai satu masa dia terbuka terkatup sendiri..adakah masalah teknikal..

Rakan ni di jumpai pengsan dan tiba2 menjerit seperti histeria...ramai yang cuba bantu akhirnya dia pengsan...

Ya allah..walau apapun yang mengganggu...jangan la mengganggu kami yang sedang mencari rezeki halal...andai kami tersalah cakap, bercakap besar..maafkanlah perbuatan kami...

Buat rakan tersebut bersabarlah....amalkan surah yassin utk elak gangguan..Nauzubillah

6 comments:

  1. salam dik .. akak cadangkan kita umah org2 islam nie taruk ikan puyu .. , ikan ini bertindak menghalang makhluk halus untuk masuk umah + x menjadi kalau org nak hantar mender x baik di umah kita ..

    specially santau dan toyol .. cubalah .. akak punn dah letak , lama dah tahu ..

    ReplyDelete
  2. Selain al-fatihah dan ayat kursi, baik juga dihafal bacaan dari Surah Al-Hasyr ayat 21-24 bagi menghalau makhlok halus.

    ReplyDelete
  3. tak pernah ada pengalaman secara terus dengan benda2 macam ni so tak dapat nak bayangkan cemana...

    ReplyDelete
  4. lisa...
    masa nak keluar rumah bacalah ayat Qursi...insyaAllah Allah lindungi kita.
    ni cerita kawan akak kat hospital dulu..on call malam.masuk lif jumpa attendent dlm lif tu...siap sembang2 lagi.bila masuk ward dia cerita kat nurse.masa tu tgh mlm.sekali nurse cakap attendent tu tak kerja malam tu..terus menggigil dia...ntah dgn sapa @ apa yg dia sembang tu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah