Friday, October 1, 2010

Makeover Rambut Dania

Muka x puas hati kena gunting rambut...masam!lagi masam dari cuka


minah poyo..balik2 gambar dia jer lebih...

Ateh merangkap bibik kepada Dania

Dah cakap dah tadi kan...gambar dia jer banyak

Mama merangkap Managing Director

Operasi bermula

sempat jugak adegan selit2 gitu...

sapa yang over nih sebenarnya

Tekun Lenchai tu potong rambut Dania

Dah jadi mcm awek korea dah..tapi dia tak suka rambut dia mcm tu..dia kata kembang macam cendawan...

itu bukan ridsect yer anak2..itu adalah spray rambut...

Dari belakang memang nampak comel jer...

Ateh/bibik..meng ejas..sisa2 rambut masa potong..tgok mata dia..mantap dengan eye shadow...ha..itu la kerja Mak Teh nya....


Rambut Dania memang cepat panjang..kadang2 hampir2 mencucuk mata dan tak sesuai utk budak2 lasak mcm dia..maka dengan itu (giler skema) beberapa hari selepas raya ari tu..sebelum hantar Dikno ke LCCT..family Lisa pi jalan2 bandar seremban..singgah Seremban Parade sebab Dikno nak beli jeans nak bawak balik Sarawak..nampak ada Saloon yang nampak sunyi jer...takde pelanggan..lepas tu terus dua tiga orang chinese masuk nak gunting rambut..waaa..rezeki cina tu...abah lak selamba jer ckp..
Abah :"u tengok Lenchai ..uncle satu family datang bawak lagi ramai customer tau..manyak ong tau..u kena kasi special offer ha"
mamat tu jawab :"ya la uncle..takpa2 u punya anak kecik saya charges RM20 saja.."
Abah :"ayoooo...ini saya punya cucu la lenchai.."
Mamat tu jawab : "hah!cucu ka? apasal uncle manyak mude.."
Wah...sangat eksen itu uncle ha...series megah weh Abah Lisa..sampai 3 hari nan ado berenti bercerita..bengang jer anak2 dia...kalau ada jer citer ckp dia tu dah tua..dia siap mention kejadian kat saloon ari tu...
P/S > Terima kasih Lenchai..u sudah kasi saya punya apak manyak suke..nanti saya mau latang lu punya saloon..boleh kasi mulah2 ya...
Special thanks to :
VESUS UNISEX SALOON
Lokasi : Seremban Parade, F11A First Floor


7 comments:

  1. mau tak hepi bapak ko lisa.....nampak nooo awet muda gitu heheheheeheh....

    tu la kan, dania kalo jenis lasak2 mmg kene selalu jek alter rambut die....lagi2 fringe die kat depan tu...same ar cam mija n mija.....sebulan sekali sure kene trim fringe depa.....

    ReplyDelete
  2. gambar last tu,dania macam kena lempang...hehehe

    ReplyDelete
  3. lisa.. lama da shu nak ckp ni...kak long lisa/mama dania ade iras2 fara fauzana la...

    ReplyDelete
  4. lieya
    - memang betul fringe dia cepat panjang

    ReplyDelete
  5. Ieda
    - haah la kak..naper x perasan sebelum ni...

    ReplyDelete
  6. Shu Shinju
    - bukan Shu je..ramai yang ckp..kadang2 ada yang salah tegur...hangin jer dia...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah