Tuesday, January 19, 2016

Bekal Hari Ini

Dah lama tak bawak bekal pi keja sebab tak sihat baru- baru ni kan..takde selera makan dan tekak pahit..ikutkan memang tekak masih pahit tapi malas nak layan je..so semalam gigih la aku pi beli bahan basah stok untuk bekal minggu ni...beli sayur dan udang, ayam dan beberapa bahan lain untuk minggu ni...sebabnya minggu ni kat KL so memang kena bawak bekal je la...ni je la yang aku masak untuk tekak yang masih kurang sihat...beli 6 ekor udang ..itupun paksa gak makan sebab nak makan ubat kan...


sambal udang yang masam manis...takde pun pedas...


sup sayur...

Alhamdulillah rezeki hari ini...

Harap- harap boleh la makan dan mau la tekak ni menerima makanan...muka aku pun dah pucat macam orang tak cukup vitamin je...aku ni kalau batuk dan demam memang cenggini la...muka cengkung sebab takde selera nak makan....buat masa ni memang sup2 je la jadi makanan aku yang boleh aku terima...tak tau la berapa lama nak jadi macam ni....

Sapa bawak bekal hari ni? korang bawak bekal apa?

11 comments:

  1. sedap ni kak..moga cepat sihat ye kak

    ReplyDelete
  2. Besarnya udang...sungguh menyelerakan

    ReplyDelete
  3. tak pe SA..sakit itu penghapus Dosa..semoga cepat sihat..

    ReplyDelete
  4. suka la tengok along bawak bekal.
    saya teringin tapi pemalas ya amat nak masak hehe.
    bagus la kan bawak bekal ni. kadang kat office pun taktau nak makan apa.

    ReplyDelete
  5. sedap ni.... rajin betul masak.. hihi

    ReplyDelete
  6. Paksa juga mkn sikit, SA. Jgn biar perut kosong. Dah penat masak sodap2 tu, enjoy the food yer. Semoga kembali sihat

    ReplyDelete
  7. nampak sedap bebeno lauk2 ko tu dik...tapi tu la kalau badan tak sehat tekak pon ikut tak sehat sekali...jangan di ikut2 sgt...makan je walau pon terpakse...ceh!! akak nasihat ko padahal akak same je...moga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  8. Saya sekarang ni rajin masak SA tapi tak rajin nak bawa bekal. Sendiri masak sendiri kena makan, macam tak best pulak rasanya. Yang kita masak tu bagi anak-anak dan suami makan, yang kita punya beli kat luar. Hahaha!

    Sedap pulak nampak sup cendawan tu, SA pada pandangan saya yang sihat ni!

    ReplyDelete
  9. dah dekat 5 bulan Fida p kerja tak bawak bekal..mcm esok nak try bawak bekal balik la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah